Facebook Pixel

Ajax-Chubb Brandblussers

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Ajax Schuimblusser 9 Liter - ES9-N
  Merk: Ajax Chubb-Varel
  Brandklasse: A-B
  Status: Direct leverbaar
  € 189,00 € 228,69
 2. Ajax Schuimblusser 6 Liter - ES6-N
  Merk: Ajax Chubb-Varel
  Brandklasse: A-B
  Status: Direct leverbaar
  € 155,00 € 187,55
 3. Ajax Poederblusser 9 Kilogram - GP9
  Merk: Ajax Chubb-Varel
  Brandklasse: A-B-C
  Status: Direct leverbaar
  € 150,00 € 181,50
 4. Ajax Poederblusser 6 Kilogram - GP6
  Merk: Ajax Chubb-Varel
  Brandklasse: A-B-C
  Status: Direct leverbaar
  € 132,00 € 159,72
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Ajax brandblusser kopen? Ajax blusmiddelen online | Brandblusser XL

Ajax brandblussers

 

Brandblussers zijn er in vele soorten en merken, en Ajax is één van de bekendste merknamen. Dit bedrijf in brandbeveiliging maakt sinds een aantal jaar deel van het Amerikaanse Chubb Fire & Security, maar werd oorspronkelijk in 1910 in Nederland opgericht, in Amsterdam. Ondernemer Jan de Boer noemde zijn brandblussers Ajax, naar de gehelmde Griekse held. Het door De Boer bedachte logo werd toen nog gedeeld met de bekende voetbalclub die dezelfde naam draagt. Nu is het merk al ruim 100 jaar één van de belangrijkste leveranciers van brandblussers en toebehoren in Nederland.

Ajax brandblussers: verschillende typen

Meer dan 85% van de branden wordt met draagbare Ajax Chubb brandblussers succesvol bestreden. Chubb levert een breed scala aan blusmiddelen die worden gekenmerkt door kwaliteit, effectiviteit en toepasbaarheid in uiteenlopende situaties. De juiste keuze voor een brandblusser is van groot belang en wordt bepaald door de soort brand die geblust moet worden en de eigenschappen van de blusstof. Een onjuiste keuze van een bepaald type brandblusser heeft weinig effect bij blussing en kan zelfs zeer gevaarlijk zijn. Een Ajax brandblusser is verkrijgbaar als poederblusser of schuimblusser, die het meest geschikt is voor particulier gebruik.

Poederblusser

Een Ajax brandblusser als poederblusser is vorstbestendig, universeel en direct inzetbaar. Dit type brandblusser is geschikt voor het blussen van vaste stoffen, vloeibare stoffen en gasbranden (brandklasse A, B en C) en heeft een goede bluscapaciteit. De Ajax poederblusser kan worden ingezet bij zowel een lage als hoge temperatuur en is te gebruiken in werkplaatsen en opslagruimtes, op buitenlocaties en benzinestations, en in de industrie. Brandblusser XL verkoopt Ajax poederblussers van 6 en 9 kilo, inclusief ophangbeugel en 5 jaar garantie. De verzending is gratis.

Schuimblusser

De Ajax schuimblusser is inzetbaar voor branden van type A en B (branden van vaste en vaak organische stoffen, en branden van vloeibare stoffen zoals olie en benzine). Schuimblussers geven weinig nevenschade, ze zijn universeel inzetbaar en bovendien erg gebruikersvriendelijk. Alle blussers van Chubb Fire & Security voldoen aan Europese NEN-EN3 norm voor draagbare blustoestellen en aan de strenge eisen van het Milieukeur. Bij Brandblusser XL is deze Ajax blusser verkrijgbaar in de formaten 6 en 9 kilo, en hij wordt geleverd met een ophangbeugel.

Ajax brandblusser kopen

Wilt u een Ajax brandblusser kopen? In ons assortiment vindt u poederblussers en schuimblussers van Ajax in de maten 6 en 9 liter. Deze zijn altijd voorzien van een geldige keuringssticker. Wilt u meer weten? Neem dan telefonisch of digitaal contact met ons op. Wij helpen u graag verder.