Facebook Pixel

CO2 Blussers

CO2 brandblussers, of koolzuursneeuwblussers, doven brand door het vuur als het ware uit te blazen. Bent u op zoek naar een geschikte CO2 brandblusser? Bekijk nu ons uitgebreide assortiment!

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
CO2 Blusser Kopen – Bestel Goedkope CO2 Brandblussers Online

Wanneer gebruikt u een CO2 brandblusser?

Bij het kiezen van de juiste brandblusser houdt u rekening met het soort brand dat kan ontstaan. Bij ieder brandgevaar kunnen bepaalde brandblussers toegepast worden. CO2 brandblussers zijn geschikt voor het blussen van branden van vloeistofbranden (brandklasse B) en elektrabranden. Doordat de CO2 in de fles onder druk staat heeft het een vloeibare vorm wanneer het in de cilinder zit. Wanneer u de CO2 brandblusser gebruikt komt het koolstofdioxide in contact met de lucht en verandert daardoor in gas. De CO2 wordt hierbij erg koud en daarom is het belangrijk dat u bij gebruik het handvat tussen de zwarte expansiekoker/sneeuwkoker en de slang goed vasthoudt zodat u het uiteinde van de koker niet aanraakt. Zo voorkomt u brandwonden door de kou.

Met een CO2 brandblusser blust u elektrabranden zonder nevenschade

Een van de grootste voordelen van CO2 brandblussers is het uitblijven van blusschade. De CO2 van de brandblusser laat namelijk geen reststoffen achter. Om deze reden worden CO2 blussers ook vaak ingezet in ruimtes waar veel elektrische apparatuur staat zoals in serverruimtes, laboratoria en in het geval van hoogspanningsinstallaties. Terwijl brandblussers waarvan de blusstof gebaseerd is op water hoogwaardige elektrische apparatuur beschadigen, kunt u onze CO2 brandblussers zonder risico op elektrische apparaten tot 1000 volt gebruiken. CO2 blussers zijn absoluut niet geschikt voor gebruik op mensen of dieren.

Gebruik CO2 blussers bij beginnende brand

Brandblusser XL raadt aan om CO2 brandblussers alleen bij beginnende brand in te zetten. Doordat door middel van CO2 blussers het vuur wordt uitgeblazen is er kans op herontsteking en zijn bijvoorbeeld vaste stofbranden (brandklasse A) beter te blussen met schuimblussers. Volgens sommige brandexperts kunnen ook gasbranden (brandklasse C) met CO2 brandblussers geblust worden. Echter ontbreekt consensus hierover en adviseert Brandblusser XL om gasbranden enkel met poederblussers te bestrijden. CO2 blussers zijn vorstbestendige brandblussers en daarom ook toe te passen in ruimtes waar de temperatuur onder het vriespunt daalt. Houd er rekening mee dat er veel rook ontstaat bij het gebruik van een CO2 brandblusser. Indien u op zoek bent naar een vorstvrije blusser voor ruimtes waar geen elektra aanwezig is kunt u bij Brandblusser XL ook goedkopere vorstbestendig blusmiddelen bestellen.

Een CO2 brandblusser kopen? Bestel eenvoudig online!

Brandblusser XL heeft een ruim assortiment goedkope CO2 brandblussers. Alle CO2 blussers hebben een handig knijpventiel van messing. De bedieningselementen van de koolzuursneeuwblussers zijn gekleurd waardoor u precies weet waar u moet grijpen. Daarnaast voldoen de brandblussers met CO2 aan de CE-norm en zijn goedgekeurd conform het Rijkstypekeur. De blussers zijn voorzien van stevige ophangbeugels zodat u deze makkelijk aan de muur kunt bevestigen.  Bij Brandblusser XL bestelt u eenvoudig en snel een CO2 brandblusser online. Wij leveren 2 kg en 5 kg CO2 brandblussers.

Brandbeveiliging is een serieuze zaak en daarom staan wij altijd voor u klaar. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen. In het geval van vragen of advies over een brandblusser kopen kunt u ons ook telefonisch bereiken op 010 – 292 – 7384. Wanneer op zoek bent naar een geschikte brandblusser of als u vragen heeft over brandveiligheid dan helpen wij u graag verder.