Facebook Pixel

F.A.Q. - Wij helpen u uit de brand.

Een antwoord op al uw brandende vragen.

Wij begrijpen als geen ander dat het kopen van veiligheidsmaterialen iets anders is dan bijvoorbeeld kleding. Logisch dat u daarom met vragen zit! Laten wij nu net de meest gestelde vragen hebben. In de afgelopen jaren is Brandblusser XL gegroeid tot een belangrijke speler in de brandpreventie wereld. In deze jaren hebben wij een verzameling gemaakt van de meest gestelde vragen. Deze hebben wij hieronder gezet in onze F.A.Q.! Mist u een vraag of komt u er alsnog niet uit? Schroom niet om contact met ons op te nemen. We horen u namelijk meer dan graag!

Brandblussers & Brandveiligheid - F.A.Q.

Zo opgelost!

Ja & Nee! Tot op heden is een brandblusser nietverplicht in uw eigen woning. In sommige gevallen kan een brandverzekering dit wel eisen. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld een huis met rieten dak. Deze zijn verplicht een brandblusser te hebben. Voor publieke gebouwen & werkplaatsen is het wel verplicht brandblussers te hebben. Ook als hier al brandslanghaspels hangen! Kort samengevat; Brandblussers voor thuis? Niet verplicht!Brandblussers voor publieke gebouwen & werkplaatsen? Wel verplicht!

Hoeveel brandblussers er nodig zijn, hangt van een aantal (grote) factoren af. De grootste factor is uiteraard: Hoe groot is het brandrisico? Daarnaast komen de factoren zoals: Hoe groot is uw huis/bedrijf, de gezinssamenstelling/aantal werknemers en de vluchtmogelijkheden. Brandblusser XL  raadt u het beste aan om 1 brandblusser (Schuim en/of poeder) per 200 m2 (Vierkante meter) met daarbij een minimum van 2 blussers per verdieping. De maximale loopafstand tot een brandblusser moet 20 meter zijn. Voor een exact aantal brandblussers vragen wij u ten alle tijden contact op te nemen met onze klantenservice.

Welke brandblussers uw nodig hebt, ligt compleet aan de situatie waarin u zich bevindt. In woningen is het beste een sproeischuimblusseraan te raden. Brandblusser XL adviseert een 2 liter schuimblusser of een kleine handzame brandblusser als een sprayblusser. Werkt in u een publiek gebouw, werkplaats of doet u buitenwerkzaamheden? Dan is het verschil enorm. Neem voor uw situatie contact op met onze klantenservice! We helpen u meer dan graag.

Nee, voor particulieren is dit niet verplicht! Bent u of werkt u in een bedrijf? Dan moeten brandblusser wel gecontroleerd worden.

Volgens de wet moeten brandblussers en bluswagens minimaal één keer in de 2 jaar gecontroleerd worden. Echter verschilt dit enorm met de eis van de verschillende NEN-Normen, Verzekeraars & brancheverenigingen. Deze geven aan dat brandblusmaterialen 1x per jaar gecontroleerd moeten worden. Omdat wij volgens de NEN norm gecertificeerd zijn, worden al onze brandblussers gestickerd voor 1 jaar. De keuringstermijn is daarna uw keuze.

Brandblussers dienen te voldoen aan de NEN2559 en NEN2659 norm. Brandslanghaspels moeten voldoen aan de EN671-3 Norm. De NEN norm is uitgegeven door de VEBON & NCP (Overkoepelende organisaties die de certificering maken m.b.t. brandbeveiligingsbedrijven).

Verzenden, Retouren & Betaling - FAQ.

Wij maken het u zo makkelijk mogelijk.

Wanneer de bestelde producten op voorraad zijn, leveren wij onze producten met 1 tot 2 werkdagen. Op de producten met een aangepaste levertijd laten wij dit weten op de productpagina.

Wij versturen onze producten met PostNL. Door hun landelijke netwerk hebben wij bewust gekozen voor deze vervoerder. Grote bestellingen versturen wij met ons eigen vervoer. Hiervoor zullen wij persoonlijk contact met u opnemen na de bestelling!

Niet tevreden? Kan gebeuren! Zodra u niet tevreden bent over uw bestelling, heeft u een wettelijke retourtermijn van 14 dagen. Na deze 14 dagen mag u onze producten retour sturen zonder enige opgave van reden. Hierdoor heeft u 28 dagen na aankoop recht op de retourtermijn. 

Dat kan gebeuren! Neem hiervoor contact op met onze klantenservice (010 - 292 73 84). Wij zorgen ervoor dat we uw verkeerde order zo goed en juist mogelijk afhandelen.

Wij werken met iDeal, PayPal, Klarna, Bankoverschrijving & betalen bij afhaling. Onze betaalprovider is Mollie. Hierdoor bent u er altijd zeker van dat de betalingen juist worden afgehandeld. Mocht er een storing bij uw bank zijn, kan het zijn dat uw betaling niet goed doorkomt. Hiervoor vragen wij contact op te nemen met uw bank.

Jazeker! U kunt ons vinden op het Oosteinde 12-14 in Barendrecht (Onder Rotterdam). Neem wel vooraf contact met ons op zodat wij u weten dat u eraan komt.

Wie is Brandblusser XL? - F.A.Q.

Uw nummer 1 webshop in brandpreventie!

Brandblusser XL heeft een fysieke locatie in Barendrecht (Regio Rotterdam). U kunt ons vinden op het Oosteinde 12-14, 2991LG, Barendrecht.

Wat leuk dat u dat vraagt! Ons moederbedrijf Polmai is gestart in 1967. Sinds 2010 zijn wij begonnen met onze webshop en is dit de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste webshops in brandblusmaterialen & veiligheidsmiddelen.

Jazeker! Brandblusser XL voldoet aan alle wettelijke eisen omtrent veiligheid in Nederland. Zo worden onze brandblussers gecertificeerd volgens de NEN normen en zijn deze ook voorzien van een RTK (RijksTypeKeur) nummer.

Mail of bel onze klantenservice. Wij voorzien u van de nodige PDF of fysieke handleidingen. Geen enkel probleem!

Ja! Wanneer er bij de checkout wordt gevraagd om een inspectie, nemen wij dit over in ons systeem. Ons gecertificeerde moederbedrijf Polmai zal hierbij langskomen voor een controle. Uiteraard volgens de laatste eisen en wetten in Nederland.

U kunt op elk denkbare manier contact met ons opnemen: Bellen (Ja, wij zijn ook nog ouderwets 😉), mailen of langskomen. Wij staan voor u klaar! Maandag tot vrijdag van 08:00 tot 17:00.