Facebook Pixel

Schuimblussers

Wilt u een schuimblusser kopen? Dat kan! Brandblusser XL helpt u graag een juiste keuze te maken wanneer u overweegt een brandblusser met schuim aan te schaffen, zodat uw bedrijf of huis optimaal beschermd is. Bekijk nu ons ruime assortiment!

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
Schuimblusser Kopen - Goedkope Schuimblussers van 2, 6 en 9 Liter

Vaste stofbranden en vloeistofbranden blussen met een schuimblusser

Bij het kiezen van de juiste brandblussers houdt u rekening met mogelijke brandveroorzakers en aanwezig brandbaar materiaal. Zo bestaat er in een snackbar een risico op brand van frituurvet of olie, terwijl dit thuis zeer waarschijnlijk niet het geval is. Brandblussers met schuim zijn uitermate geschikt voor het blussen van A en B branden, wat inhoudt dat u met een schuimblusser naast vaste stofbranden zoals hout, papier en gordijnen ook vloeistofbranden veroorzaakt door benzine, aceton of dieselolie kunt blussen. Dit maakt brandblussers met schuim een ideale brandbeveiliging voor in huis, op kantoor of in de auto. Brandblusser XL raadt u aan om schuimblussers enkel en alleen in te zetten bij het blussen van beginnende branden.

Blus apparatuur onder spanning met een schuimblusser

Brandblussers met schuim waarmee apparatuur onder hoogspanning (1000V) geblust kan worden heten in de volksmond ook wel sproeischuimblussers. Hierbij kunt u denken aan branden veroorzaakt door lasapparatuur of zware werkplaatsmachines. Onze schuimblussers voldoen aan de voorwaarden om elektrabranden te doven doordat de nevel die brandblussers met schuim uitstoten niet elektrisch geleidend is. Daarnaast voldoen alle schuimblussers aan de wettelijk voorgeschreven normen en zijn volledig gecertificeerd. Om naast vaste stofbranden en vloeistofbranden ook gasbranden te blussen is een poederblusser nodig.

Effectief en zonder nevenschade

De verschillende brandklassen zijn niet het enige waar u rekening mee houdt wanneer u blusapparatuur bestelt. U wilt natuurlijk ook graag een gebruiksvriendelijke brandblusser kopen en het liefst zo min mogelijk schade na het blussen. Een brandblusser met schuim dooft vlammen effectief door middel van water en AFFF (Aqeous Film Forming Foam). Het schuimvormende middel legt een filmlaag over de brandhaard en voorkomt zo dat het vuur wordt aangewakkerd door aanraking met zuurstof, waardoor de kans op herontsteking zeer klein is. Het schuim van de blussers is daarnaast zonder problemen op personen te gebruiken en snel opgeruimd. Een brandblusser met schuim blust dus effectief en zonder nevenschade. Dit is precies de reden waarom schuimblussers zo vaak op kantoor of op scholen worden ingezet. Voor vloeistofbranden in ruimtes met veel elektrische apparatuur waar nevenschade maximaal beperkt moet worden, zoals in serverruimtes, zijn een CO2 blussers ook een optimale keuze.

 

Schuimblusser kopen? Bestel eenvoudig en snel online!

U bestelt uw goedkope schuimblusser gemakkelijk in onze webshop. Brandblusser XL heeft een ruim assortiment aan schuimblussers en sproeischuimblussers waarbij u kunt kiezen tussen 2 liter, 6 liter en 9 liter brandblussers met schuim. In het geval van kantoren, bedrijfspanden en winkels zijn volgens de wettelijke regelgeving brandblussers met schuim met een minimale inhoud van 6 liter verplicht. De schuimblussers van Brandblusser XL worden geleverd met een geldig keuringsetiket, dit is de gele controlesticker op de brandblusser. Tevens is de brandblusser met schuim voorzien van een handige ophangbeugel waarmee u de unit op een strategische plek aan de muur kunt bevestigen. Iedere schuimblusser is van binnen voorzien van de beste coating om doorroesten te voorkomen, waardoor het blusmiddel vele jaren meegaat. Voor gebruik op plaatsen waar het kwik beneden het vriespunt kan dalen raden wij u een vorstvrije brandblusser aan.

Voor verdere vragen met betrekking tot het kopen van brandweermateriaal kunt u te allen tijde contact met ons opnemen. U kunt ons telefonisch bereiken via 010 – 292 – 7384, ons team van experts helpt u graag verder