Facebook Pixel

Sproeischuimblussers

Sproeischuimblussers zijn geschikt om A en B branden te blussen. Bent u op zoek naar een geschikte sproeischuimblusser? Bekijk nu ons ruime assortiment en bestel uw sproeischuimblusser eenvoudig online!

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
De sproeischuimblusser is een veel gebruikt blusmiddel

Doordat een brandblusser met sproeischuim geschikt is voor zowel vloeistofbranden als vaste stofbranden is deze blusser een veel gebruikt brandbestrijdingsmiddel. Sproeischuimblussers worden ingezet op scholen, kantoren, ziekenhuizen en natuurlijk thuis. Het verschil tussen normale schuimblussers en sproeischuimblussers is dat dit laatste blusmiddel voorzien is van een speciale tuit. Dit sproeimondstuk, ook wel ‘nozzle’ genoemd, voorkomt terugslag bij gebruik van de brandblusser. Hierdoor is het schuim van een sproeischuimblusser niet elektrisch geleidend en zijn sproeischuimblussers dus geschikt voor het blussen van elektrabranden. Met de sproeischuimblussers van Brandblusser XL kunt u elektrische apparatuur onder spanning van maximaal 1000 volt blussen. In ruimtes met veel hoogwaardige elektra zijn CO2 brandblussers echter de beste optie. Deze koolzuursneeuwblussers zijn niet zo veelzijdig als sproeischuim brandblussers maar voorkomen wel 100% beschadiging aan elektrische apparaten.

Hoe werkt een sproeischuimblusser?

De werkende blusstof van sproeischuim brandblussers bestaat uit water en schuimvormend middel. Wanneer u het blusmiddel inzet om een brandhaard te blussen, wordt het schuim door het mondstuk gedrukt waarbij iedere druppel opgevolgd wordt door lucht. Deze nevel bedekt de brandhaard waardoor contact met zuurstof uitblijft. Hierdoor dooft het vuur, wordt de brandhaard lichtelijk verkoeld en is de kans op herontsteking nihil. Sproeischuim brandblussers worden zowel binnen als buiten toegepast. Wanneer u een brandblusser met sproeischuim buiten wilt plaatsen raadt Brandblusser XL aan om een vorstvrije sproeischuimblusser te kopen. Vorstbestendige blusmiddelen hebben blusstof dat niet bevriest wanneer het kwik daalt tot onder nul.

Blussen met sproeischuimblussers is blussen zonder nevenschade

Het grote voordeel van sproeischuim brandblussers is vrijwel geen blusschade na gebruik van de sproeischuimblusser. Het schuim wat overblijft is eenvoudig op te ruimen met water. In vergelijking met blussers die met poeder werken, waarbij het bluspoeder elektrische apparatuur binnendringt en professioneel opgeruimd dient te worden, geeft de gebruiksvriendelijke sproeischuimblusser dus minder troep. Blusmiddelen met poeder hebben echter weer een ander voordeel, omdat u met poederblussers naast A en B branden ook gasbranden (brandklasse C) kunt blussen. Zowel brandblussers met poeder als blusmiddelen met sproeischuim zijn geschikt om te gebruiken op mensen en dieren.

Sproeischuimblussers kopen? Bestel eenvoudig online!

Brandblusser XL heeft een groot aanbod van goedkope sproeischuimblussers van 2, 6 en 9 liter. Voor zakelijke situaties adviseren wij het bestellen van brandblussers van minimaal 6 liter. Al onze sproeischuimblussers zijn voorzien van een controle sticker met een keuring tot 1 jaar. De stevige voetring zorgt ervoor dat de blusser stabiel staat en de RVS-ophangbeugel maakt bevestiging eenvoudig en zorgt ervoor dat u de blusser snel te pakken heeft in een noodsituatie. Naast reguliere sproeischuimbrandblussers en vorstvrije blussers kunt u bij Brandblusser XL ook brandblussers met ECO/BIO-schuim bestellen.

Wanneer u advies nodig heeft of vragen heeft over verschillende soorten blusmiddelen of brandveiligheid dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van het juiste brandbestrijdingsmiddel voor u persoonlijke of professionele situatie.