Facebook Pixel

Koolmonoxidemelders

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Koolmonoxide melder kopen? Co2 melders online | Brandblusser XL

Koolmonoxide melders

Iedereen in huis beschermen tegen koolmonoxidevergiftiging? Dan is een koolmonoxide melder essentieel. Bekijk het assortiment CO2 melders om te beslissen welke melder het beste bij uw persoonlijke situatie past.

Waarom is een CO2 melder belangrijk

De meeste mensen hebben een brandmelder in huis die waarschuwt in het geval van vuur, of een rookmelder die snel rookt detecteert. Weinig mensen staan erbij stil dat er ook een onzichtbare, geurloze boosdoener vrij kan komen bij verbranding: koolmonoxide, ook wel CO genoemd of CO2 wanneer het zich verbindt met zuurstof. Wanneer koolstofmonoxide in het bloed komt verdrijft het zuurstof, en dat is erg gevaarlijk. Om een koolmonoxidevergiftiging te voorkomen kunt u een CO2 melder kopen, deze luchtkwaliteitsmeter gaat af wanneer er te veel koolmonoxide-gas in de lucht hangt.

Hoe werkt een koolmonoxide melder

Via een speciale sensor meet een koolmonoxide melder hoeveel CO er in de lucht zit. Wanneer de concentratie koolmonoxide in een ruimte te hoog is gaat er een alarm af. Na het kopen van een CO2 melder dient u deze minstens één keer per jaar door een specialist te laten controleren. Daarnaast gaan niet alle CO2 melders even lang mee. Dit is afhankelijk van onder andere het soort batterij dat er in de koolmonoxidemelder zit. Afhankelijk van de te kopen CO2 melder dient deze na 5 of 10 jaar vervangen te worden.

Tip: zet plaatsings- en vervangdatum met een watervaste stift op de CO2 melder, zo weet u ook wanneer deze vervangen moet worden.

CO2 melder kopen en plaatsen

Een aantal factoren zijn van belang bij het kopen van een koolmonoxide melder. In hoeveel ruimtes bevindt zich een geiser, CV-ketel, openhaard of andere verbrandingsbron en hoeveel CO2 melders moet u dus kopen? Daarnaast raden wij het aan om enkel koolmonoxidemelders te kopen met een NEN-EN 50291 keurmerk. Welke keurmerken een te bestellen CO2 melder heeft leest u onder de technische specificaties van de specifieke koolmonoxide melder. Plaats de koolmonoxidemelder op ademhoogte en op 1 tot 3 meter van de koolmonoxidebron. Pas ook op dat de melder niet in de buurt van ventilatie hangt.

Online koolmonoxide melder bestellen

Om het makkelijker te maken een goede koolmonoxidemelder te bestellen hebben wij een aantal uitstekende CO2 melders geselecteerd. De te bestellen koolmonoxidemelders voldoen aan alle wettelijke eisen en zijn uitgerust met een sterke lithiumbatterij die lang meegaat. Heeft u al een CO2 melder thuis en wilt u weten of deze aan de eis voldoet? Op de verpakking of op de achterkant van de melder vindt u vaak technische informatie.

 

Heeft u vragen over onze brandmelders of bent u ook op zoek naar een brandblusser? BrandblusserXL ondersteundt u gaag in uw zoektocht. Neem eenvoudig contact op en onze experts staan u graag te woord.