Facebook Pixel

Droge blusleiding keuren? Brandblusser XL doet het!

Uw droge blusleiding keuren? Brandblusser XL staat voor u klaar.

Droge blusleidingen of Droge stijgleidingen zijn verplicht in gebouwen die een vloer hebben welke hoger dan 20 meter ligt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld appartement complexen of grote bedrijfspanden. Het onderhouden is een secuur klusje. Niet alleen gaan door regelmatig onderhoud de droge blusleidingen langer mee, ook is het voor uw veiligheid van groot belang. U wilt tijdens een brand direct kunnen blussen op een hoge etage. De gevolgen van een niet werkende droge blusleiding kan catastrofale gevolgen hebben. Met een jaarlijkse keuring bent u altijd zeker van een goed werkende droge blusleiding. Brandblusser XL kan dit voor u uitvoeren!

Hoe is het bouwbesluit m.b.t. droge blusleidingen?

Het bouwbesluit geeft aan dat er een droge blusleiding geplaatst moet worden op een gebouw met meer dan 20 etages. Tevens moeten de droge blusleidingen gemonteerd worden op goed werkende pompen die het water zorgvuldig naar boven moet transporteren. Deze pompinstallaties hebben een flinke kracht nodig. Logisch dat u de droge blusleiding hierdoor professioneel moet laten inspecteren.

Hoe zit het met de controle/keuring van een droge blusleiding?

Het onderhoud van een droge blusleiding is vastgelegd in de zorgplicht. In artikel 1.16 staat beschreven dat droge blusleidingen regelmatig gecontroleerd en onderhouden moeten worden. Jaarlijkse keuring is daarom van levensbelang. Met een jaarlijkse inspectie bent u tijdig op de hoogte van defecten of onjuistheden in de droge blusleiding. Droge blusleidingen moeten elke 5 jaar geperst worden middels de NEN1594 norm. Dit is de wettelijke norm welke die droge blusleidingen moeten hanteren.

Zijn jullie gecertificeerd om dit te doen?

Jazeker! Brandblusser XL is gecertificeerd om elk jaar uw droge blusleidingen te controleren. Wat wij doen tijdens zo’n inspectie is het volgende:

  • Visuele controle
  • Afpersen op 16 of 24 BAR.
  • Algehele controle op lekkage.
  • Rapport opstellen.

Zodra de onderhoudsmonteurs van Brandblusser XL gebreken of lekkage tegenkomen, wordt dit direct overlegd met degene die aanwezig is. Normaliter kan Brandblusser XL de reparaties ter plekke uitvoeren. Mocht dit niet lukken, plannen wij direct een nieuwe afspraak in.

De onderhoudsmonteurs van Brandblusser XL kunnen elk jaar bij u langskomen voor de controle van uw droge blusleiding. Kleine defecten kunnen direct worden opgelost. Door deze inspecties bent u er zeker van dat u tijdens de 5-jaarlijkse controle geen problemen heeft. Samen zorgen wij ervoor dat u een brandveilige droge blusleiding heeft.

Verkopen jullie ook onderdelen?

Jazeker! Brandblusser XL verkoopt onderdelen welke toebehoren tot een droge blusleiding. Ook voor bedrijven die onderhoudswerkzaamheden uitvoeren is Brandblusser XL uw partner. Bekijk ons aanbod of neem contact met ons op!