Facebook Pixel

Anti-Legionella

Een legionella douchekop is een belangrijk onderdeel voor het voorkomen van de verspreiding van het legionellabacterie. Het gebruik van een legionella douchekop kan daarom helpen om de gezondheid en veiligheid van mensen te beschermen. Bekijk ons veelzijdige assortiment legionella douchekoppen.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Legionella douchekoppen en filters kopen? | Brandblusser XL

Wat is legionella?

Legionella is een type bacterie dat kan leiden tot een ernstige longinfectie genaamd legionellose. De bacterie komt van nature voor in zoet water, maar kan zich ook vermenigvuldigen in leidingen en waterreservoirs van gebouwen, zoals hotels, ziekenhuizen en kantoorgebouwen. Mensen kunnen besmet raken door het inademen van kleine waterdruppeltjes die de bacterie bevatten, bijvoorbeeld via douches of airconditioning. Legionella kan worden voorkomen door goede hygiëne en regelmatig onderhoud van watersystemen.

Waarom gebruik maken van een legionella douchekop?

Het gebruik van een legionella douchekop is van belang om de verspreiding van het legionellabacterie te voorkomen. Dit is vooral belangrijk in openbare gebouwen waar veel mensen gebruikmaken van douches. Een uitbraak van legionella kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken en zelfs levensbedreigend zijn voor kwetsbare personen zoals ouderen, kinderen en mensen met een zwak immuunsysteem.

Door regelmatig te douchen met een legionella douchekop wordt het risico op besmetting aanzienlijk verkleind. Bovendien is het in sommige landen verplicht om een legionella douchekop te gebruiken in bepaalde situaties.

Wilt u andere EHBO & BHV materialen kopen? Bekijk ons assortiment!

Voordelen van een legionella douchekop

1. Voorkomt de verspreiding van legionellabacterie

Een van de belangrijkste voordelen van een legionella douchekop is dat het de verspreiding van het legionellabacterie voorkomt. Deze bacterie kan zich vermenigvuldigen in stilstaand water tussen 20 en 50 graden Celsius. Dit betekent dat douchekoppen een risicogebied kunnen zijn omdat ze vaak langere tijd niet worden gebruikt.

Wanneer het water weer begint te stromen, kunnen kleine druppels water worden verspreid die de bacterie kunnen bevatten. Een legionella douchekop heeft een speciale constructie die ervoor zorgt dat het water niet stilstaat en dus de groei van bacteriën wordt voorkomen.

2. Bespaart water

Een ander voordeel van een legionella douchekop is dat een legionella douchekop water bespaart. Dit komt doordat een legionella douchekop is ontworpen om een hoge druk te hebben die ervoor zorgt dat het water efficiënter wordt gebruikt. Hierdoor kan er water worden bespaard zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de douche-ervaring. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook helpen om de kosten van waterrekeningen te verlagen.

Betere hygiëne

Een legionella douchekop is ook beter voor de hygiëne dan traditionele douchekoppen. Dit komt omdat een legionella douchekop is ontworpen met materialen die antimicrobiële eigenschappen hebben. Dit betekent dat bacteriën, schimmels en andere micro-organismen minder snel groeien op het oppervlak van de douchekop. Dit kan helpen om de verspreiding van ziektekiemen te verminderen en de algehele hygiëne van de douche te verbeteren.


Naast de verkoop van legionella douchekoppen, biedt Brandblusser XL onder andere ook brandblusmiddelen en andere brandveiligheidsproducten aan. Heeft u behoefte aan meer informatie over onze legionella douchekoppen? Schroom dan niet en neem contact met ons op zodat we u verder kunnen helpen.