Facebook Pixel

Vluchtwegverlichting

Vluchtwegverlichting wordt vaak in relatie gebracht met brandveiligheid. Hoewel de handhaving hiervan inderdaad een taak van de brandweer is, kan vluchtwegverlichting pas voor een levensreddende functie zorgen wanneer een brand uitmondt in een stroomuitval. Vluchtwegaanduiding zorgt ervoor dat mensen veilig een gebouw kunnen verlaten wanneer de stroom uitvalt, ongeacht de oorzaak. Het installeren, controleren en onderhouden van vluchtwegverlichting is verplicht gesteld in Nederland vanuit Het Bouwbesluit en de Arbowet.

Vluchtwegverlichting kopen? Brandblusser XL

De voordelen van LED

Het assortiment van Brandblusser XL beschikt over LED vluchtwegverlichting. Naast dat LED vluchtwegverlichting voor een beter lichtbeeld zorgt, is het daarnaast ook 65% energiezuiniger dan conventionele noodverlichting. Dat is een groot verschil, zeker wanneer u zich bedenkt dat vluchtwegverlichting 24 uur per dag brandt.

Het belang van vluchtwegverlichting

Vluchtwegverlichting is van essentieel belang in bedrijfspanden. Wanneer een noodsituatie ontstaat, is het cruciaal dat mensen snel en gemakkelijk de nooduitgangen in het gebouw kunnen vinden. Het correct functioneren van vluchtwegverlichting mag niet aan het toeval worden overgelaten, daarom is het essentieel dat noodverlichting, waaronder vluchtwegverlichting, regelmatig gecontroleerd wordt.

Door de vluchtwegverlichting jaarlijks te testen, kunnen onveilige situaties worden voorkomen. Daarnaast zorgt u met een controle ervoor dat u een veilige werkplek creëert voor uw werknemers, u aan de wettelijk gestelde normen en eisen voldoet en dat de vluchtwegverlichting in werkende staat blijft.

Technische eisen

Niet alle vormen van vluchtwegverlichting LED systemen kunnen worden gebruikt in bedrijfspanden. Er zijn internationale afspraken gemaakt over de eisen waaraan vluchtwegverlichting moet voldoen. De vluchtwegverlichting armaturen uit ons assortiment voldoen aan de Europese normen en eisen, hieronder volgen een aantal voorbeelden:

-        Vluchtwegverlichting moet voorzien zijn van een correct veiligheidssymbool: Het vluchtweg pictogram op de vluchtwegverlichting mag niet afwijken van het symbool in de NEN ISO 7010 norm.

-        Vluchtwegverlichting moet voorzien zijn van de juiste lichtsterkte: het lichtniveau moet gelijkmatig verdeeld worden om verblinding te voorkomen.

-        Vluchtwegverlichting moet voldoen aan de algemene eisen voor systemen met centrale voeding. Hierin staat het batterij voltage van de voedingskast, de laadstroom en de uitgaande stroom van de batterijlader.

Vluchtwegverlichting bij Brandblusser XL

Brandblusser XL heeft veel ervaring met de in- en verkoop van vluchtwegverlichting. Hierdoor kunnen wij u de beste prijs-kwaliteitverhouding aanbieden, inclusief productgarantie. Wij werken uitsluitend met LED vluchtwegverlichting.

Heeft u vragen over onze vluchtwegverlichting of wordt u graag ondersteunt in de zoektocht naar de geschikte vluchtwegverlichting voor uw bedrijfspand? Neem gerust contact met ons op, onze experts helpen u graag verder.