Facebook Pixel

Brandblusser Kasten

Brandblusserkasten beschermen de brandblusser tegen externe factoren zoals weersinvloeden, diefstal, UV-straling en steenslag. Bij Brandblusser XL vindt u de geschikte brandblusserkast voor uw situatie.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Brandblusserkast nodig? Bescherm uw brandblussers!

Waarom zijn brandblusserkasten belangrijk?

Om de brandveiligheid te bevorderen, is het soms niet genoeg om alleen een brandblusser aan te schaffen. Wanneer blusmiddelen op buitenterreinen geplaatst worden, kunnen weersomstandigheden de blusser aantasten waardoor deze niet meer optimaal gebruikt kan worden. Brandblusserkasten bieden een uitkomst. Zeker op bedrijventerreinen, op recreatieterreinen zoals campings of pretparken, of in parkeergarages, is het belangrijk om brandblussers te beschermen door deze in brandblusserkasten te plaatsen. De brandblusserkasten van Brandblusser XL zijn op verschillende manieren te monteren. U kunt hierbij denken aan een muur, paal of bijvoorbeeld een gevel.

Brandblusserkast van metaal of slagvast kunststof; diverse maten en kleuren

Een brandblusserkast moet een brandblusser beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Daarom worden onze brandblusserkasten gemaakt van hoogwaardig metaal of slagvast kunststof. Onze brandblusserkasten zijn voorzien van een veilige maar gemakkelijk te openen sluiting. De deur van een kunststof brandblusserkast is meestal zowel linksom als rechtsom te openen. Brandblusser XL biedt brandblusserkasten in verschillende formaten en kleuren. Tevens zijn er kasten leverbaar met volledig transparante deksel aan de voorzijde: zo is het blusapparaat goed zichtbaar.

In het assortiment vindt u brandblusserkasten die geschikt zijn voor 6, 9 of 12 kilo poederblussers maar bijvoorbeeld ook 6 en 9 liter schuimblussers en zelfs 5 kilo CO2 blussers. Wanneer u niet één maar twee brandblussers wilt opbergen zonder hiervoor ook twee kasten aan te moeten schaffen kunt u een dubbele brandblusserkast kopen.

Hang de brandblusserkast op een strategische plek

Het is belangrijk om de brandblusserkast op een strategische plek te plaatsen. Zorg ervoor dat brandblusserkasten snel en gemakkelijk te bereiken zijn, zonder obstakels op de weg. Hiervoor dient u ook het verwachte brandrisico te beoordelen, zodat u er zeker van kunt zijn dat in het geval van brand de toegang tot de brandblusserkast niet wordt verhinderd door het vuur. Daarnaast horen brandblusserkasten nooit achter deuren gehangen te worden. Brandblusserkasten worden, afhankelijk van de grootte, opgehangen op 1 meter tot 1.50 meter vanaf de ondergrond. Door middel van brandblusser pictogrammen wordt aangegeven waar brandblusserkasten en dus blusapparaten zich bevinden.

 

Berg ook veiligheidsmiddelen en brandslangen op in de brandblusserkast

In sommige gevallen is het fijn om naast een brandblusser ook direct toegang te hebben tot speciale apparatuur in het geval van brand. Een brandblusserkast/opbergkast biedt dan een uitkomst. In deze brandblusserkast is er naast plek voor het blusmiddel ook plaats voor bijvoorbeeld veiligheidsmiddelen en ademluchtapparatuur. Een dergelijke brandblusserkast is niet rood maar groen, waarbij groen aangeeft dat er veiligheidsmaterialen in deze stevige opberg box zitten. Zoals een brandblusser beschadigd kan raken, kan een brandslang ook slijten waardoor deze kan worden afgekeurd. In onze collectie online brandblusserkasten zijn daarom ook kasten voor brandslangen te vinden.

Een brandblusserkast kopen? Bestel eenvoudig online!

Brandblusser XL is specialist op het gebied van brandbeveiliging. In onze webshop kunt u brandpreventie producten vinden voor thuis, op kantoor, op school of op een camping. Bestel gemakkelijk brandblussers en brandveiligheidmateriaal op onze webshop! In het geval van vragen over brandblusserkasten, blusmiddelen, regels of brandbeveiliging helpen wij u graag verder. Voor vrijblijvend advies en antwoord op uw vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.