Facebook Pixel

Fluorvrije (PFAS vrije) brandblussers

Bent u van plan om een fluorvrije brandblusser te kopen? Dat kan! Bij Brandblusser XL helpen we u graag bij het maken van de juiste keuze wanneer u overweegt een fluorvrije brandblusser aan te schaffen.

Voordelige fluorvrije brandblussers via Brandblusser XL

Fluorvrije brandblussers ook wel PFAS vrije-brandblussers zijn populair vanwege hun effectiviteit bij het blussen van verschillende soorten branden. Echter, de schadelijke effecten van fluor op het milieu en de menselijke gezondheid hebben geleid tot een toenemende vraag naar alternatieven.

Fluorvrije brandblussers maken gebruik van alternatieve blusmiddelen, zoals schuim, poeder of CO2, in plaats van fluorgassen. 

Hieronder zijn enkele voordelen van het gebruik van PFAS vrije-brandblussers:

Veiligheid

PFAS vrije-brandblussers zijn veiliger voor de menselijke gezondheid dan fluorhoudende brandblussers. Fluor is een giftig gas dat kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals ademhalingsproblemen en zelfs kanker. Door fluorvrije brandblussers te gebruiken, wordt het risico op blootstelling aan deze schadelijke stoffen verminderd.

Milieuvriendelijkheid

Fluorhoudende brandblussers zijn ook schadelijk voor het milieu. Wanneer fluorhoudende brandblussers worden gebruikt, wordt het gas in de atmosfeer vrijgegeven, wat leidt tot aantasting van de ozonlaag en de opwarming van de aarde. Fluorvrije brandblussers zijn daarentegen milieuvriendelijker en hebben geen negatieve effecten op het milieu.

Effectiviteit

Hoewel fluorvrije brandblussers niet zo effectief zijn als fluorhoudende brandblussers bij het blussen van bepaalde soorten branden, zijn ze nog steeds zeer effectief. Deze brandblussers zijn in staat om branden snel en effectief te blussen zonder schadelijke stoffen vrij te geven.

Kostenbesparend

PFAS vrije-brandblussers zijn over het algemeen goedkoper dan fluorhoudende brandblussers. Bovendien zijn ze gemakkelijker te onderhouden en hebben ze minder onderhoud nodig.

Het belang van fluorvrije brandblussers kan niet genoeg benadrukt worden. Door deze brandblussers te gebruiken, kunnen we onze gezondheid beschermen en het milieu beschermen. Het is belangrijk om te begrijpen dat deze fluorvrije brandblussers niet alleen veiliger zijn, maar ook zeer effectief zijn bij het blussen van branden.

PFAS vrije -brandblusser kopen? Bestel eenvoudig én snel online

U bestelt uw fluorvrije brandbusser gemakkelijk in onze webshop. Brandblusser XL heeft een ruim assortiment aan schuimblussers en sproeischuimblussers, waarbij u kunt kiezen tussen 2 liter, 6 liter en 9 liter brandblussers met schuim. In het geval van kantoren, bedrijfspanden en winkels zijn volgens de wettelijke regelgeving brandblussers met schuim met een minimale inhoud van 6 liter verplicht. De schuimblussers van Brandblusser XL worden geleverd met een geldig keuringsetiket, dit is de gele controlesticker op de brandblusser. Tevens is de brandblusser met schuim voorzien van een handige ophangbeugel waarmee u de unit op een strategische plek aan de muur kunt bevestigen. Iedere schuimblusser is van binnen voorzien van de beste coating om doorroesten te voorkomen, waardoor het blusmiddel vele jaren meegaat. Voor gebruik op plaatsen waar het kwik beneden het vriespunt kan dalen raden wij u een vorstvrije brandblusser aan.

Heeft u vragen over een fluorvrije brandblusser?

Heeft u behoefte aan meer informatie over PFAS vrije-brandblussers? Neem dan contact met ons op zodat we u verder kunnen helpen. We zijn telefonisch te bereiken via 010 - 292 - 7384 of via de mail info@brandblusserxl.nl