Facebook Pixel

Brandslangen

Er wordt gekozen om een brandslang in te zetten wanneer er veel water nodig is om een vuurhaard te doven. Het voordeel van een brandslang is dat er onbeperkt blusmiddel beschikbaar is. Wilt u een goede en goedkope brandslang kopen? Bekijk ons assortiment!

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Brandslang online kopen? | Verkrijgbaar in 20, 25, 30 meter!

Een brandslang kopen; wanneer is dat verstandig?

De brandslang is een veel gebruikt brandbestrijdingsmiddel op scholen en kantoren maar ook in de industrie, de agrarische sector en offshore overwegen mensen eerder om een brandslang te kopen dan om een ander blusmiddel aan te schaffen. Waar veel mensen bijeenkomen en de kans op vaste stoffenbranden (hout, papier, textiel) groot is, is een brandslang kopen vaak een logische en verstandige optie. Oók in het geval van grotere evenementen. Het grote voordeel van een brandslang is dat deze aangesloten wordt op het waterleidingnet en daardoor oneindig blusmiddel aanbiedt. Dit is de reden waarom veel mensen een brandslang kopen.

Let op: blussen met water is niet voor iedere situatie de juiste oplossing. In het geval van vloeistofbranden, metaalbranden en elektrabranden kan er beter geblust worden met behulp van een brandblusser.

Brandweerslang goed aansluiten met een brandslang koppeling

Een brandslang wordt veelal gebruikt door de brandweer en wordt daarom in de volksmond ook wel brandweerslang genoemd. Brandslangen kunnen plat worden opgerold zodat ze efficiënt kunnen worden opgeborgen. In Nederland is het gebruikelijk dat er aan de uiteinden van de brandslang koppelingen zitten. Wanneer u een brandslang wilt kopen, dient u rekening te houden met het soort Storz koppeling, deze kunnen namelijk verschillen. De meest voorkomende maten koppelingen zijn Nokafstand 66 en 81. De brandslang koppeling zorgt ervoor dat de brandslang aangesloten kan worden op een andere slang of op een mondstuk, waardoor waterdruk verhoogd kan worden. Bij Brandblusser XL kunt u naast een brandslang kopen ook handige accessoires bestellen, zoals koppelingen en eindkoppelingen.

Brandslang onderhoud en keuring

Een brandslang is altijd 20 meter lang maar kan nog langer gemaakt worden door verbonden te worden met een andere brandslang. Brandblusser XL werkt samen met Polmai Brandblusmaterialen en levert de brandweerslangen voor verschillende korpsen van de brandweer. Door expertise op het gebied van brandslangen en blusmiddelen weten wij precies welke kwaliteit wij leveren en verzorgen wij tevens het onderhoud van de brandslang. Na gebruik is een nieuwe brandslang kopen niet nodig maar moet de brandslang zeker opnieuw gekeurd worden. Voor onderhoud en keuring van uw brandslang kunt u bij ons terecht. Voor het gebruik van water als blusmiddel in scholen of op kantoor raden wij vaak een brandslanghaspel aan. Deze worden op strategische plekken aan de muur bevestigd en zijn bij brand snel toegankelijk.

Een goedkope brandslang kopen? Bestel eenvoudig online

Brandslangen uit het assortiment van Brandblusser XL zijn van hoogwaardige kwaliteit en brandveilig. Omdat er diverse soorten brandslang zijn en niet altijd duidelijk is welke variant het best aangeschaft kan worden, is een brandslang kopen niet altijd even gemakkelijk. Zo zijn er ook brandweerslangen die geschikt zijn voor de toevoer van drinkwater (de blauwe brandslang). Wij geven u graag advies over de verschillende temperatuurgrenzen, koppelingen en gebruiksmogelijkheden zodat u de juiste brandslang kopen kunt.

Neem contact met ons op voor vragen over het onderhoud van een brandslang, de keuring of wanneer u graag advies ontvangt over een brandslang kopen.