Facebook Pixel

Lithium Brandblussers

De veelgebruikte lithium-ion batterij kan veel meer energie opslaan dan andere varianten, maar dit brengt ook een verhoogd brandgevaar met zich mee. Om een nieuwe ontsteking te voorkomen dient een lithium-brand geblust te worden met een lithium brandblusser, die ook wel F500 brandblusser genoemd wordt.

Lithium blusser kopen? Bestel nu accu brandblussers!

F500 brandblusser: veilige brandblusser voor lithium branden

De combinatie van klimaatregelingen en de energietransitie zorgt ervoor dat steeds meer apparaten voorzien zijn van een lithium-accu. Deze oplaadbare batterijen gaan tot wel zeven keer langer mee dan alkaline units en hebben een grotere opslagcapaciteit. Wanneer een lithium ion-accu ontvlamt komen er echter veel gevaarlijke stoffen vrij en daarom is een lithium blusser nodig om het vuur te doven. Waar voor vaste stofbranden en vloeistofbranden poederblussers en schuimblussers effectieve blusmiddelen zijn, is de kans op herontbranding in het geval van een batterijbrand groter. Een lithiumbatterij bestaat namelijk uit verschillende cellen, waardoor de ontsteking als een domino-effect optreedt en een F500 brandblusser het juiste blusmiddel is.

Chemische batterijbranden vragen om een lithium brandblusser

De chemische samenstelling van lithiumaccu’s maakt een accubrand risicovol en moeilijk te blussen met conventionele brandblussers. Zo dooft een geschikte lithium brandblusser en voorkomt dat schadelijke stoffen vrijkomen. Deze batterijsoort zet namelijk chemische energie om in elektrische energie en een lithium blusser voorkomt dat deze chemische middelen vrijkomen. Eerder werden poederblussers en CO2-brandblussers ingezet voor het blussen van een lithiumbrand. Dit zijn geen lithium blussers maar gasblussers en omdat gas vervliegt is de kans op herontsteking groot.

Producten waar een lithium blusser voor nodig is

Er zijn steeds meer elektronische apparaten op de markt die stroom verkrijgen via een lithium-accu. Smartphones, e-bikes, laptops, powerbanks, drones, IT-apparatuur en ook elektrische auto’s zijn alledaagse producten die, in het geval van brand, met een lithium brandblusser gedoofd moeten worden. Het zal maar net gebeuren dat u ’s nachts de e-bike in de garage oplaadt en de accu ineens ontploft. Apparaten ’s nachts opladen wordt dan ook sterk afgeraden, maar een ongeluk kan ook overdag gebeuren. Een lithium blusser is dan het juiste redmiddel want met een brandblusser voor lithium branden is het vuur snel en effectief geblust. Wanneer elektrische apparatuur met een lithium ion-accu te heet wordt, een vreemd geurtje heeft, lekt of rook produceert is het beter het desbetreffende apparaat direct los te koppelen.

Een F500 blusser kopen? Bestel gemakkelijk online!

Vooral wanneer inpandig veel apparaten met lithiumaccu’s of accupacks staan opgeslagen is een lithium blusser een belangrijk redmiddel. Naast de lithium blusser of een andere brandblusser, kunt u ook overwegen om grotere apparaten en accupacks in een brandkast op te slaan. Brandblusser XL biedt brandblussers voor batterijbranden voordelig aan. De lithium blussers doven de brand door middel van F-500, een blusmiddel geschikt voor elektrische fietsen, auto’s en net nieuw op de markt. Naast een brandblusser voor lithium branden zijn F500 blussers ook geschikt voor het blussen van vaste stofbranden, vloeistofbranden en metaalbranden.

Als u vragen heeft over lithium blussers kopen, accubranden, brandveiligheid of brandrisico kunt u te allen tijde contact met ons opnemen. Telefonisch is ons team bereikbaar op 010 – 292 – 7344.