Facebook Pixel

Boot Brandblussers

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Brandblussers voor op de boot | Brandblusser XL

Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt bij een dagje boot varen, maar een brand zit in een klein hoekje. Vergeet niet dat het dek van veel luxe boten bestaat uit hout, dat ontzettend brandbaar is. Is er sprake van brand op een boot, door bijvoorbeeld een barbecue op het dek? Dan is het natuurlijk van levensbelang om de brand zo snel mogelijk te doven. Door een geschikte brandblusser binnen bereik te hebben, kunt u voorkomen dat de brand schade aanricht aan zowel de boot als de inzittenden.

Hoewel water als blusmiddel een voor de hand liggende oplossing is bij een bootbrand, raden wij u aan om hier voorzichtig mee te zijn. In veel gevallen is er namelijk sprake van diesel of benzine dat brandt. Door overvloedig met water te spuiten of te gooien, kunnen deze brandende vloeistoffen zich door de hele boot verspreiden, waardoor de situatie verergert.

Is een brandblusser verplicht op een boot?

Wanneer u op de binnenwateren in een plezierboot vaart (tot 20 kilometer per uur), hoeft er geen brandblusser aan boord te zijn. Zodra u gebruikt maakt van een snelle motorboot (vanaf 20 kilometer per uur), bent u verplicht om minimaal één brandblusser aan boord te hebben. In dat geval kunt u een boete verwachten wanneer u geen brandblusser op uw boot heeft. Ondanks dat een brandblusser niet verplicht is op langzame boten, is het wel aan te raden om deze aan boord te hebben zodat u de veiligheid kunt waarborgen.

Welke brandblussers zijn geschikt voor in de boot?

Een boot heeft in veel gevallen niet veel ruimte voor een brandblusser, daarom moet deze niet te groot zijn. Brandblusser XL heeft diverse uitvoeringen van brandblussers voor in de boot. De Poederblusser 1KG is verreweg de goedkoopste oplossing voor in uw boot. Er zijn ook andere opties beschikbaar die weliswaar wat duurder zijn, maar daarnaast ook over een grotere bluscapaciteit beschikken. In deze categorie vallen de Prymos auto, boot en camper, de Polmai schuimblusser 2LTR en de Polmai poederblusser 2KG.

Al deze brandblussers kunnen prima geplaatst worden in een zeiljacht, een klein of groot plezierjacht en in een waterscooter. Onze boot brandblussers worden geleverd inclusief een jaarlijkse keuring conform NEN 2559. Ook voldoen onze brandblussers aan de EN-3 norm, Rijkstypekeur, CE norm MED approval. Daarnaast worden ze geleverd met een degelijke klembeugel (m.u.v. de Prymos).

Brandblusser voor op uw boot kopen

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over een brandblusser voor op uw boot? Neem dan direct contact met ons op, we helpen u graag in het maken van de juiste keuze.