Facebook Pixel

Brandslanghaspels

Brandhaspels worden veel ingezet door bedrijven, kantoren, loodsen, garages en showrooms. Met een brandslanghaspel wordt een brand geblust of onder controle gehouden totdat de brandweer aanwezig is. Wilt u een brandhaspel bestellen? Bekijk nu ons ruime assortiment.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Brandslanghaspel Kopen - Brandhaspels van 20, 25 en 30 meter

Brand blussen met een brandhaspel

Wilt u een brandhaspelslang kopen? Met een brandhaspel haalt u een prima brandveilig blusmiddel in huis: water. Met behulp van water kunnen beginnende branden geblust worden. Als u een brandhaspel kopen wilt, houd dan wel in het achterhoofd dat water alleen een geschikt blusmiddel is voor branden met brandklasse A. Dit betekent dat een brandslanghaspel in te zetten is om vaste stoffen zoals textiel, hout en papier te blussen. Als er kans is op brandende vloeistoffen of als er risico is op elektrische branden, kunt u beter geen brandhaspel kopen. In dat geval zorgen andere brandblussers zoals schuimblussers of CO2 blussers voor betere brandpreventie. Het voordeel van een brandhaspel is dat deze wordt aangesloten op het waterleidingnet waardoor u te allen tijde toegang hebt tot een blusmiddel dat altijd op voorraad is.

Hang brandslanghaspels op in de buurt van (nood)uitgangen

De ideale situatie is wanneer met een brandhaspel iedere plek in een gebouw bereikt kan worden. Brandblusser XL biedt brandslanghaspels van 20, 25 en 30 meter aan. De waterstraal van brandhaspels hebben een worplengte van vijf meter. Het is belangrijk om brandhaspels zo dicht mogelijk bij uitgangen en nooduitgangen op te hangen. Op deze manier kan de vluchtroute brandvrij gehouden worden. Daarnaast kunnen mensen de brandslang volgen en komen zo automatisch bij een uitgang uit. Vaak worden er in een gebouw meerdere brandhaspels geplaatst omdat er in ieder brandcompartiment een brandhaspel te vinden moet zijn.

Wat zijn de regels omtrent brandslanghaspels?

In het Bouwbesluit van 2012 staat vast wanneer en hoeveel brandslanghaspels er in een gebouw aanwezig moeten zijn. Daarnaast moeten brandhaspels ook aan een aantal eisen voldoen. Zo mag een brandslanghaspel niet in een vluchttrappenhuis geplaatst worden. De slang moet verbonden zijn met de drinkwatervoorziening van het complex en mag niet langer zijn dan 30 meter. Tevens moet een brandslaghaspel een waterdruk hebben van minimaal 100 kPa en een wateropbrengst van minimaal 1,3 m3/uur. De brandhaspels in onze webshop voldoen allemaal aan deze eisen zodat u weet dat u bij ons altijd een brandslanghaspel vindt die volgens de wettelijke regelgeving gebruikt kan worden.

Alle brandslanghaspels in ons assortiment voldoen aan de eisen van de EN, KIWA en de CE-norm. Daarnaast zijn de brandhaspels aan de binnenkant geheel gemaakt van messing en zijn de afsluitingen eenvoudig te vervangen – wat doorgaans na vijf tot tien jaar dient te gebeuren.

Een brandhaspel kopen? Bestel eenvoudig online!

Brandslanghaspels kopen bij Brandblusser XL kan online en is heel gemakkelijk. Wilt u aanvullende informatie voordat u overgaat tot het bestellen van de brandslanghaspel, of heeft u andere vragen omtrent brandbeveiliging en blusmiddelen? Neem dan contact met ons op. Onze experts voorzien u graag van vrijblijvend advies. Onze missie is de brandveiligheid bevorderen en dat doen wij door samen te werken.