Facebook Pixel

Standpijpen

Bij Brandblusser XL kunt u diverse maten brandweer standpijpen kopen. Alle standpijpen in het assortiment zijn geschikt voor aansluiting op een ondergrondse brandkraan en zijn na aansluiting direct klaar voor gebruik. Bestel eenvoudig uw standpijp online!

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Een brandweer standpijp kopen? Scherpe prijzen! | Brandblusser XL

Wat is een standpijp?

Wat is een standpijp? Een standpijp is een opzetstuk waardoor een ondergrondse brandkraan bovengronds gemakkelijk te gebruiken is. Wanneer een standpijp op een brandkraan is aangesloten, wordt er water uit het drinkwaternet door de stijgbuis van de standpijp naar boven gepompt. De stijgbuis van een brandkraan standpijp is gemaakt van aluminium. De meeste standpijpen in ons assortiment hebben twee Storz koppelingen voor de aansluiting van waterslangen en zijn voorzien van twee messing spindelkleppen waarmee de watertoevoer geregeld kan worden. Standpijpen worden door de brandweer ingezet om branden te blussen maar u kunt ook een standpijp kopen wanneer u een tijdelijke watertoevoer nodig heeft.

Wanneer kunt u een standpijp gebruiken?

Een standpijp voor brandkraan wordt veelal door de brandweer ingezet om branden te blussen. Standpijpen kunnen ook een uitkomst bieden tijdens evenementen zoals festivals, kermissen en markten. Wilt u een standpijp kopen om water te gebruiken als blusmiddel? Niet alle branden kunnen even makkelijk geblust worden met water, voor sommige branden is een brandblusser veiliger. Daarnaast kunt u ook een standpijp kopen voor gevel- of rioolreiniging of op een bouwwerf. Het water dat door een standpijp omhooggehaald wordt, kan ook gebruikt worden voor het vullen van waterreservoirs of tijdens bouwwerkzaamheden. Let op de plaatselijke wet- en regelgeving wanneer u een standpijp brandkraan wilt kopen. Standpijpen mogen vaak één tot twee maanden op dezelfde locatie gebruikt worden.

Hoe werkt de standpijp riolering? 

Een standpijp riolering is een systeem dat wordt gebruikt om afvalwater van meerdere woningen of gebouwen te verzamelen en af te voeren. Het bestaat uit een verticale pijp die zich in het gebouw bevindt en is aangesloten op het gemeenschappelijke rioleringssysteem. Het afvalwater stroomt via de standpijp afvoer naar beneden en wordt vervolgens via het rioleringssysteem afgevoerd naar een waterzuiveringsinstallatie voor behandeling en zuivering.

Standpijpen kopen in verschillende maten en uitvoeringen

Standpijpen kunnen allemaal op een hydrant of brandkraan aangesloten worden. Na goedkeuring voor het gebruik van een brandkraan krijgt u de sleutel van deze hydrant en kunt u de standpijp op de klemkoppeling van de brandkraan monteren. Standpijpen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Wij bieden standpijpen aan met aluminium voet voor de standpijp brandkraan aansluiting in de flensmaten DN80 en DN100. Voor het kopen van een standpijp is het ook belangrijk te weten welke nokafstand de Storzkoppelingen van de aan te sluiten brandslangen hebben. Bij Brandblusser XL vindt u standpijpen voor een brandkraan met veel voorkomende nokafstanden zoals NA81, NA89 (B) en NA66 (C). Bent u benieuwd naar de andere brandweer standpijpen? Bekijk onze standpijpen hier.

Wanneer moet ik mijn standpijp vervangen?

Een standpijp moet over het algemeen worden vervangen wanneer deze beschadigd, versleten of niet meer functioneel is. Er zijn verschillende situaties waarin het nodig kan zijn om een standpijp te vervangen:

  • Lekkage: Als er sprake is van een lekkage in de standpijp, bijvoorbeeld door scheuren, barsten of losgeraakte verbindingen, kan het nodig zijn om de standpijp te vervangen.
  • Verstopping: Als de standpijp regelmatig verstopt raakt en niet goed kan worden gereinigd, kan het nodig zijn om de standpijp te vervangen door een nieuwe.
  • Veroudering: Na verloop van tijd kunnen standpijpen verslijten en hun functionaliteit verliezen. Als de standpijp oud en versleten is, kan het verstandig zijn om deze te vervangen om verdere problemen te voorkomen.
  • Technische vereisten: In sommige gevallen kan het zijn dat je de standpijp moet vervangen om te voldoen aan nieuwe technische vereisten of regelgeving. Bijvoorbeeld als de bestaande standpijp niet meer voldoet aan de geldende normen voor waterdruk of veiligheid.

Twijfelt u of het nodig is om uw standpijp te vervangen? Wij staan voor u klaar!

Wat is een standpijp Vitens? 

Een standpijp van Vitens is een verticale buis die wordt gebruikt om drinkwater te leveren op plaatsen waar geen directe wateraansluiting beschikbaar is, zoals bij bouwplaatsen of evenementen. Het fungeert als een tijdelijke waterbron en wordt aangesloten op het waterleidingnetwerk van Vitens. Gebruikers kunnen water afnemen via een kraan die op de standpijp is gemonteerd.

Een geschikte brandweer standpijp kopen? Bestel eenvoudig online

Bij Brandblusser XL kunt u online standpijpen kopen. Deze worden vervolgens binnen 1 tot 3 werkdagen geleverd. In het assortiment vindt u te kopen brandkraan standpijpen inclusief voetklauw en wartel. De twee stevige aansluitingen zijn voorzien van spindelafsluiters en Storzkoppelingen voor de montage van brandweerslangen. De standpijpen zijn van hoge kwaliteit en kunnen intensief gebruikt worden bij zeer hoge gebruiksbelasting. 

Brandweer standpijp kopen? Wij helpen u graag verder!

Wilt u een standpijp brandkraan kopen maar bent u niet zeker van het benodigde brandweermateriaal? Of heeft u andere vragen over de verschillende soorten brandkraan standpijpen en het gebruik? Neem contact op met het Brandblusser XL team en wij helpen u verder.