Facebook Pixel

Standpijpen

Bij Brandblusser XL kunt u diverse maten standpijpen kopen. Alle standpijpen in het assortiment zijn geschikt voor aansluiting op een ondergrondse brandkraan en zijn na aansluiting direct klaar voor gebruik.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Standpijp DN100 NA89 (incl. 2 spindelafsluiters)
  Merk: Polmai Brandbeveiliging
  Materiaal: Messing
  Status: Tijdelijk Uitverkocht
  € 310,00 € 375,10
 2. Standpijp DN100 NA81 (incl. 2 spindelafsluiters)
  Merk: Polmai Brandbeveiliging
  Materiaal: Messing
  Status: Tijdelijk Uitverkocht
  € 310,00 € 375,10
 3. Standpijp DN80 NA89 (incl. 2 spindelafsluiters)
  Merk: Polmai Brandbeveiliging
  Materiaal: Messing
  Status: Tijdelijk Uitverkocht
  € 290,00 € 350,90
 4. Standpijp DN80 NA81 (incl. 2 spindelafsluiters)
  Merk: Polmai Brandbeveiliging
  Materiaal: Messing
  Status: Tijdelijk Uitverkocht
  € 290,00 € 350,90
 5. Standpijp DN80 NA66 (incl. 2 spindelafsluiters)
  Merk: Polmai Brandbeveiliging
  Materiaal: Messing
  Status: Tijdelijk Uitverkocht
  € 285,00 € 344,85
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Standpijp (DIN) kopen? Bestel nu uw standpijp!

Wat is een standpijp?

Een standpijp is een opzetstuk waardoor een ondergrondse brandkraan bovengronds gemakkelijk te gebruiken is. Wanneer een standpijp op een brandkraan is aangesloten, wordt er water uit het drinkwaternet door de stijgbuis van de standpijp naar boven gepompt. De stijgbuis van een brandkraan standpijp is gemaakt van aluminium. De meeste standpijpen in ons assortiment hebben twee Storz koppelingen voor de aansluiting van waterslangen en zijn voorzien van twee messing spindelkleppen waarmee de watertoevoer geregeld kan worden. Standpijpen worden door de brandweer ingezet om branden te blussen maar u kunt ook een standpijp kopen wanneer u een tijdelijke watertoevoer nodig heeft.

Wanneer kunt u een standpijp gebruiken?

Een standpijp voor brandkraan wordt veelal door de brandweer ingezet om branden te blussen. Standpijpen kunnen ook een uitkomst bieden tijdens evenementen zoals festivals, kermissen en markten. Wilt u een standpijp kopen om water te gebruiken als blusmiddel? Niet alle branden kunnen even makkelijk geblust worden met water, voor sommige branden is een brandblusser veiliger. Daarnaast kunt u ook een standpijp kopen voor gevel- of rioolreiniging of op een bouwwerf. Het water dat door een standpijp omhooggehaald wordt, kan ook gebruikt worden voor het vullen van waterreservoirs of tijdens bouwwerkzaamheden. Let op de plaatselijke wet- en regelgeving wanneer u een standpijp brandkraan wilt kopen. Standpijpen mogen vaak één tot twee maanden op eenzelfde locatie gebruikt worden.

Standpijpen in verschillende maten en uitvoeringen

Standpijpen kunnen allemaal op een hydrant of brandkraan aangesloten worden. Na goedkeuring voor het gebruik van een brandkraan krijgt u de sleutel van deze hydrant en kunt u de standpijp op de klemkoppeling van de brandkraan monteren. Standpijpen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Wij bieden standpijpen aan met aluminium voet voor standpijp brandkraan aansluiting in de flensmaten DN80 en DN100. Voor het kopen van een standpijp is het ook belangrijk te weten welke nokafstand de Storzkoppelingen van de aan te sluiten brandslangen hebben. Bij Brandblusser XL vindt u standpijpen voor een brandkraan met veel voorkomende nokafstanden zoals NA81, NA89 (B) en NA66 (C).

Een geschikte standpijp kopen? Bestel eenvoudig online

Bij Brandblusser XL kunt u online standpijpen kopen. Deze worden vervolgens binnen 1 tot 3 werkdagen geleverd. In het assortiment vindt u te kopen brandkraan standpijpen inclusief voetklauw en wartel. De twee stevige aansluitingen zijn voorzien van spindelafsluiters en Storzkoppelingen voor de montage van brandweerslangen. De standpijpen zijn van hoge kwaliteit en kunnen intensief gebruikt worden bij zeer hoge gebruiksbelasting. Wilt u een standpijp brandkraan kopen maar bent u niet zeker van het benodigde brandweer materiaal? Of heeft u andere vragen over de verschillende soorten brandkraan standpijpen en het gebruik? Neem contact op met het Brandblusser XL team en wij helpen u verder.