Facebook Pixel

Verdeelstukken

Op zoek naar een betrouwbaar verdeelstuk? BrandblusserXL levert diverse soorten verdeelstukken, inclusief draaiafsluiters waarmee u de watertoevoer kunt controleren.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Verdeelstuk kopen? Bestel nu uw verdeelstuk bij Brandblusser XL

Een verdeelstuk als hulpmiddel tijdens het blussen

Een verdeelstuk wordt op de ingang van een pomp aangesloten. Dit levert meerdere blusvoordelen op. Zo kan de watertoevoer opgesplitst worden zodat meerdere brandslangen aangesloten kunnen worden. Op deze manier kan een brand vanaf meerdere posities geblust worden met behulp van een verdeelstuk. Het inzetten van verdeelstukken om het blusgebied te vergroten is uiteraard essentieel bij het blussen van grote brandhaarden. De brandweer maakt dan ook vaak gebruik van professionele verdeelstukken. Er zijn diverse soorten verdeelstukken op de markt te vinden, bijvoorbeeld 2-weg en 3-weg verdeelstukken.

Verdeelstukken en bluswater

Het gebruik van water als blusmiddel een groot voordeel. Wanneer er geblust wordt met water en verdeelstukken dient er enkel een wateraansluiting aanwezig te zijn. Verdeelstukken kunnen op het waternet van gebouwen, kantoren en overige constructies worden aangesloten, waardoor het verdeelstuk aan een onuitputtelijk blusmiddel gekoppeld is. Daarnaast is bluswater een goedkoop maar ook zeker een effectief brandbestrijdingsmiddel. Om deze reden wordt bluswater vaak in combinatie met een verdeelstuk gebruikt. In verband met brandveiligheid zijn Storz verdeelstukken echter niet voor iedere brandklasse geschikt.

Welke branden kunnen geblust worden met een verdeelstuk

Bluswater leent zich uitstekend om brandhaarden met brandklasse A te doven. Dit zijn vaste stofbranden zoals hout, papier, gordijnen en meubels. Dit is ook precies waarom de brandweer verdeelstukken inzet om grote brandhaarden te doven, vaak in kantoorpanden, huizen en andere gebouwen. In het geval van vloeistof branden of gasbranden kan water echter heftige reacties veroorzaken en daarom raadt Brandblusser XL aan om in dat geval een geschikte brandblusser in te zetten om de vuurhaard op een veilige manier te doven of om blusschade te beperken.

2-weg en 3-weg verdeelstukken inclusief Storz koppeling

Er zijn veel verdeelstukken op de markt te vinden. Zo zijn er 2-weg verdeelstukken, 3-weg verdeelstukken en zijn sommige verdeelstukken uitgerust met een geassembleerde Storz koppeling. In sommige gevallen kan Storz koppeling nodig zijn voor het verbinden van het verdeelstuk en de waterleiding. Hierbij is het tevens belangrijk om op de NOK maat te letten. In het assortiment van Brandblusser XL vindt u bijvoorbeeld een 3-weg verdeelstuk inclusief draaiafsluiters met NOK 81 als maar voor zowel de ingaande als de uitgaande aansluitingen.

 

Verdeelstukken kopen? Bestel eenvoudig online

Als expert op het gebied van brandbeveiliging en blusmiddelen levert Brandblusser XL gecertificeerde verdeelstukken van betrouwbare kwaliteit. De onderhoudsarme verdeelstukken hebben een gebruiksvriendelijk design zijn ongevoelig voor UV en Ozon en hebben daarom een lange levensduur. Dankzij de gladde binnenwand hebben de verdeelstukken een lage weerstand en dus een snelle waterdoorstroom. Wilt u een verdeelstuk bestellen maar ben u nog niet zeker van de hoeveelheid wegen of de NOK maat? Of wilt u ander brandweer materiaal kopen? Neem contact met ons op, ons team van ervaren experts helpt u graag verder.