Facebook Pixel

Straalpijpen

Door middel van een straalpijp kan via hoge druk een brand sneller geblust worden. Wilt u een straalpijp kopen? Bekijk hieronder ons uitgebreide assortiment!

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Straalpijp kopen? Bestel nu uw straalpijp bij Brandblusser XL

Efficiënt blussen met een straalpijp

Dankzij het gebruik van straalpijpen tijdens brand is vuur sneller geblust. Dit spuitstuk op het einde van de brandslang zorgt er namelijk voor dat het water onder hoge druk de slang uitkomt waardoor veel tijd bespaard wordt. Daarnaast is er ook minder water nodig voor het blussen en gaat het waterverspilling tegen. Daarom zijn straalpijpen een veelgebruikt blusmiddel, niet alleen door de brandweer zelf maar ook in de agrarische sector en de industrie. Overigens zijn er ook autowasserijen die de straalpijpen kopen. De universele straalpijpen in het assortiment van Brandblusser XL zijn gecertificeerd en van robuust, degelijk materiaal gemaakt.

Een straalpijp gebruikt water als blusmiddel

Omdat een wateraansluiting vaak aanwezig is, wordt water veelal ingezet als brandbestrijdingsmiddel. Een straalpijp zorgt ervoor dat water met hoge snelheid op de brandhaard gespoten kan worden, waardoor vuur snel dooft en herontsteking voorkomen wordt. Een straalpijp kopen is in veel gevallen verstandig, zeker wanneer de kans op vaste stoffenbranden zoals hout, papier en textiel groot is. Let erop dat een waterstraalpijp niet voor alle soorten branden geschikt is. Wanneer u op zoek bent naar brandbestrijdingsmiddelen voor vloeistofbranden, vetbranden of elektrabranden raden wij een straalpijp kopen af. In dit geval heeft u de keuze uit diverse brandblussers, zoals schuimblussers en poederblussers.

Brandbestrijding: een hogedruk-straalpijp op een brandslang

Wanneer u straalpijp wilt gebruiken, dient u de brandslangspuit aan een brandslang te bevestigen. Omdat er diverse soorten brandslangen op de markt zijn, bieden wij een ruim assortiment straalpijpen. Hier vindt u robuuste straalpijpen van topkwaliteit met verschillende formaten, zoals NOK 81 en NOK 89. Wanneer u reeds een brandslang in bezit heeft met een andere maat, bijvoorbeeld de veelvoorkomende koppeling met nokafstand 66, kunt u een aparte brandslangkoppeling gebruiken om de slang op een straalpijp aan te sluiten.

Wilt u een straalpijp kopen en het blusmiddel op een strategische plek plaatsen? Bekijk de brandhaspels in de webshop voor optimale brandpreventie.

Een robuuste straalpijp kopen? Bestel eenvoudig online

De gecertificeerde straalpijpen in onze webwinkel worden gebruikt in diverse branches. Bepaal welke de juiste straalpijp is voor uw situatie, bijvoorbeeld de Unifire straalpijp van felle kunststof die zowel een volle straal als een sproeistraal levert. Of schaf een volledig aluminium multidoel Storz straalpijp met manscherm aan en kies uit de verschillende Storz koppelingen de koppeling die u nodig heeft voor de aansluiting.

Weet u niet precies welke straalpijp geschikt is voor uw situatie of heeft u andere vragen over bijvoorbeeld brandweer materiaal? Neem contact met ons op, het deskundige Brandblusser XL team voorziet u graag van advies!