Facebook Pixel

Opbouw Noodverlichting

Opbouw noodverlichting wordt automatisch ingeschakeld in het geval van nood, wanneer de elektriciteit uitvalt. Het installeren, controleren en onderhouden van noodverlichting is in Nederland verplicht gesteld vanuit Het Bouwbesluit en de Arbowet. U kunt zelf kiezen van welke soort noodverlichting u gebruik maakt. In het geval van opbouw noodverlichting, wordt het armatuur tegen het plafond of de muur bevestigd.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Opbouw Noodverlichting kopen? Brandblusser XL!

Het belang van noodverlichting

Het spreekt voor zich dat opbouw noodverlichting van essentieel belang is in bedrijfspanden. Wanneer een noodsituatie ontstaat, is het cruciaal dat mensen snel en gemakkelijk de nooduitgangen in het gebouw kunnen vinden. Het correct functioneren van opbouw noodverlichting mag niet aan het toeval worden overgelaten, daarom is het essentieel dat de noodverlichting regelmatig gecontroleerd wordt.

Door de opbouw noodverlichting jaarlijks te testen, kunnen onveilige situaties worden voorkomen. Daarnaast zorgt u met een controle ervoor dat u een veilige werkplek creëert voor uw werknemers, u aan de wettelijk gestelde normen en eisen voldoet en dat de opbouw noodverlichting in werkende staat blijft.

Voordeel van opbouw noodverlichting

Het grootste voordeel van opbouw noodverlichting, is dat het gemakkelijk te installeren is. Hoe? Door deze aan het plafond of aan de muur vast te schroeven. Alle opbouw noodverlichting armaturen beschikken over een handleiding, zodat de bevestiging gemakkelijk te realiseren is.

Soorten noodverlichting

Noodverlichting is te onderscheiden in drie varianten.

  1.     Vluchtrouteverlichting
    Deze moet ervoor zorgen dat de vluchtmogelijkheden goed worden herkend en op een veilige manier wordt gebruikt. Vluchtrouteverlichting bestaat uit de vluchtwegverlichting en de vluchtwegaanduiding (de pictogrammen).
  2.     Anti-paniekverlichting
    Dit type opbouw noodverlichting dient paniek te voorkomen. Daarnaast moet het personen in staat stellen om een plaats te bereiken waar de vluchtroute kan worden herkend.
  3.     Verlichting van werkplekken met een verhoogd risico
    Deze noodverlichting zorgt ervoor dat personen voldoende licht hebben om een kritiek proces af te sluiten en aansluitend veilig te kunnen vluchten. Dit wordt toegepast in het geval van het wegvallen van verlichting, in een mogelijk gevaarlijke situatie.

Opbouw noodverlichting van hoge kwaliteit

Brandblusser XL heeft veel ervaring met de verkoop van opbouw noodverlichting. Hierdoor kunnen wij u de beste prijs-kwaliteitverhouding aanbieden, inclusief productgarantie. Wij werken uitsluitend met led opbouw noodverlichting, omdat deze lampen het langst meegaan.

Vragen of advies?

Heeft u vragen over onze opbouw noodverlichting of wordt u graag ondersteund in de zoektocht naar de geschikte opbouw noodverlichting voor uw pand? Neem gerust contact met ons op, onze experts helpen u graag verder.