Facebook Pixel

Auto Brandblussers

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Brandblussers voor in uw auto?
Wij hebben ze!

Hoewel het in Nederland niet verplicht is om een brandblusser in de auto te hebben, verhoogt het zeker de brandveiligheid onderweg. Wel zo’n fijn gevoel, wanneer u weet dat zowel u als uw passagiers veilig zijn.

Een brandblusser in de auto

De meeste mensen hebben blusmiddelen in huis en zijn bekend met de rode brandblussers op kantoor, in de supermarkt en in allerlei soorten gebouwen. Echter kan brand in veel meer situaties ontstaan, zo ook in de auto. In de aan Nederland grenzende landen is het veelal verplicht om een auto brandblusser bij de hand te hebben om op die manier de brandveiligheid te verbeteren en beginnend vuur de kunnen doven. Hoewel de auto brandblusser in Nederland niet wettelijk verplicht is, is het geen verkeerd idee om een brandblusser voor in de auto te kopen. Bekijk daarom de autobrandblussers in het assortiment van BrandblusserXL.

Verschillende soorten auto brandblussers

Een brand kan op allerlei manieren beginnen en daarom zijn er diverse soorten auto brandblussers op de markt. Wilt u een brandblusser auto kopen? Dan dient u te bedenken wat de mogelijke brandveroorzakers in uw voertuig kunnen zijn. De meest voorkomende brandsoorten in voertuigen zijn vaste stofbranden (brandklasse A) zoals papier, hout en (be)kleding, vloeibare stofbranden (brandklasse B) zoals benzine en dieselolie en gasbranden (brandklasse C) zoals aardgas en propaan. Het blussen van deze beginnende branden wordt gedaan met behulp van een ABC-poederblusser en BrandblusserXL biedt hiervoor meerdere autobrandblussers aan.

Vetbranden blussen met een brandblusser in de auto

In het assortiment auto brandblussers vindt u ook ABF-blusmiddelen. Dit zijn brandblussers voor in de auto waarmee u tevens vetbranden kunt blussen. Hierbij kunt u denken aan frituurolie of bakolie. Deze speciale sproeischuim brandblussers auto hebben als voordeel dat er na afloop minder nevenschade is. Daarnaast is er minder kans op herontsteking doordat het schuim een laagje vormt en zo de brandhaard niet meer in contact komt met zuurstof. Let er wel op dat deze brandblussers auto niet geschikt zijn voor het doven van gasbranden.

Bent u op zoek naar een simpele en gebruiksvriendelijke brandblusser auto? Sprayblussers zijn eenvoudig te gebruiken bij veelvoorkomende branden en daarnaast ook in te zetten als boot brandblusser.

Een brandblusser voor in de auto kopen? Bestel eenvoudig online!

De experts van BrandblusserXL raden aan om niet alleen een auto brandblusser te kopen maar ook een bijpassende beugel aan te schaffen. In de collectie vindt u diverse houders voor sprayblussers, waardoor u de brandblusser auto goed in uw wagen kunt bevestigen. Op deze manier rolt de brandblusser in de auto niet weg tijdens een noodrem en weet u de brandblusser auto altijd te vinden. Heeft u vragen over de verschillende soorten brandblussers voor in de auto die wij aanbieden of twijfelt u welke brandblusser auto het best bij uw situatie past? Neem contact op voor vrijblijvend advies. Samen werken we aan de brandveiligheid, ook onderweg!