Facebook Pixel

Poederblussers

Als u op zoek bent naar een snel en effectief blusmiddel is een poederblusser een goede keuze. Daarnaast is een poederblusser ook nog eens een goedkope brandblusser. Bekijk nu ons uitgebreide assortiment!

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Poederblusser kopen? Alle types verkrijgbaar. Brandblusser XL!

Een poederblusser is een universele brandblusser

Wanneer u overweegt een brandbestrijdingsmiddel aan te schaffen is het belangrijk rekening te houden met het soort brand dat kan ontstaan. Met behulp van onze ABC-poederblussers kunt u zowel vaste stofbranden, vloeistofbranden als gasbranden blussen. Een BC-poederblusser is in te zetten om vloeistofbranden en gasbranden te doven. Doordat poederblussers te gebruiken zijn voor verschillende brandklassen zijn deze stofblussers erg populair. Tevens zijn deze brandblussers vorstbestendig, waardoor ze zonder problemen in een ruimte geplaatst kunnen worden waar de temperatuur op of onder het vriespunt ligt. Als u specifiek naar een vorstbestendig blusmiddel op zoek bent, zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kunt u bij Brandblusser XL een vorstvrije CO2 brandblusser of een andere brandblusser bestellen.

Groot blusvermogen

Wanneer u het pinnetje uit een poederblusser verwijdert, komt er een poederwolk uit de blusser. Dit poeder smelt wanneer het in aanraking komt met de brandhaard waardoor deze met een filmlaag bedekt wordt. Door deze laag wordt contact met zuurstof voorkomen en is ontgassing niet mogelijk. Daarnaast is het poeder niet elektrisch geleidend, waardoor dit type brandblusser ook geschikt is voor elektrabranden. Poederblussers hebben een groter blusvermogen dan alternatieve brandblussers. Een groot nadeel van blussen met poeder is dat het voor nevenschade zorgt aan elektrische apparaten, wat bij bijvoorbeeld schuimblussers niet het geval is. Doordat het stof zo fijn is kan het elektrische apparatuur binnendringen. Door de warmte in een apparaat creëert het stof een filmlaag waardoor apparatuur onbruikbaar kan worden. Wij raden dan ook aan om het poeder vakkundig op te ruimen. Gebruik nooit uw eigen stofzuiger om bluspoeder te verwijderen en reinig het poeder niet met water.

Bluspoeder is niet schadelijk voor mens en dier

Het poeder van diverse poederblussers bestaat uit verschillende zout-samenstellingen. Het stof uit een ABC-poederblusser is een mix van ammoniumfosfaat en ammoniumsulfaat. BC-poederblussers hebben een bluspoeder wat bestaat uit een mengsel van natriumbicarbonaat en kaliumcarbonaat. Bij Brandblusser XL kunt u ook D-poederblussers bestellen, waarmee u metaalbranden kunt blussen. D-poederblussers werken op natriumchloride. Het stof uit poederblussers is niet schadelijk voor mensen of dieren maar kan wel een laxerende werking hebben. In het verleden trok het stof, net als alle soorten zoutwater aan waardoor het poeder kon gaan klonteren. Tegenwoordig is het bluspoeder bewerkt met magnesiumstearaat of siliconenolie om dit tegen te gaan.

Goedkope poederblusser kopen? Bestel eenvoudig en snel online!

Naast dat poederblussers geschikt zijn voor de meeste branden, worden deze brandblussers ook vaak aangeschaft vanwege de lage prijs. In vergelijking met andere blusmiddelen is een poederblusser een zeer betaalbare brandblusser. Wanneer u op zoek bent naar een snelle, effectieve en goedkope brandblusser is een poederblusser zeker een goede optie. Brandblusser XL heeft een uitgebreid en ruim assortiment aan goedkope poederblussers van 2 liter, 6 liter, 9 liter en maar liefst 12 liter. Alle stofblussers zijn voorzien van een handige ophangbeugel waarmee u de blusser gemakkelijk aan de muur bevestigt. Daarnaast voldoen al onze poederblussers aan de wettelijk voorgeschreven normen en zijn ze volledig gecertificeerd. Wilt u een poederblusser kopen? Bestel eenvoudig en snel online!

In het geval van vragen over de verschillende soorten poederblussers helpt ons ervaren team u graag bij het maken van een juiste keuze. U kunt via het online formulier contact met ons opnemen of ons telefonisch bereiken op 010 – 292 – 7384.