Facebook Pixel

Inbouw Noodverlichting

Wanneer de elektriciteit in een gebouw uitvalt, wordt de inbouw noodverlichting automatisch ingeschakeld. Inbouw noodverlichting zorgt ervoor dat mensen in geval van nood, veilig de route naar de nooduitgang kunnen vinden. Het installeren, controleren en onderhouden van noodverlichting is in Nederland verplicht gesteld vanuit Het Bouwbesluit en de Arbowet. U kunt zelf kiezen van welke soort noodverlichting u gebruik maakt. In het geval van inbouw noodverlichting, wordt het armatuur in het plafond of de muur bevestigd.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Inbouw noodverlichting kopen? Brandblusser XL

Strak weggewerkt in plafond

Daar waar andere soorten noodverlichting tegen de muur of het plafond worden geplakt, wordt inbouw noodverlichting in het plafond verwerkt. De strakke afwerking zorgt ervoor dat het er qua design vaak mooier uitziet ten opzichte van andere soorten noodverlichting.

Waarom is noodverlichting belangrijk?

Inbouw noodverlichting is van essentieel belang in bedrijfspanden. Wanneer een noodsituatie ontstaat, is het cruciaal dat mensen snel en gemakkelijk de nooduitgangen in het gebouw kunnen vinden. Het correct functioneren van inbouw noodverlichting mag niet aan toeval worden overgelaten, daarom is het essentieel dat de noodverlichting regelmatig gecontroleerd wordt.

Door de inbouw noodverlichting jaarlijks te testen, kunnen onveilige situaties worden voorkomen. Daarnaast zorgt u met een controle ervoor dat u een veilige werkplek creëert voor uw werknemers, u aan de wettelijk gestelde normen en eisen voldoet en dat de inbouw noodverlichting in werkende staat blijft.

Technische eisen

Niet alle vormen van noodverlichting LED inbouw systemen kunnen worden gebruikt in bedrijfspanden. Er zijn internationale afspraken gemaakt over de eisen waaraan inbouw noodverlichting moet voldoen. De inbouw noodverlichting armaturen uit ons assortiment voldoen aan de Europese normen en eisen, hieronder volgen een aantal voorbeelden:

-        Een inbouw noodverlichting moet voorzien zijn van een correct veiligheidssymbool: Het vluchtweg pictogram op de noodverlichting LED inbouw mag niet afwijken van het symbool in de NEN ISO 7010 norm.

-        Een inbouw noodverlichting moet voorzien zijn van de juiste lichtsterkte: het lichtniveau moet gelijkmatig verdeeld worden om verblinding te voorkomen.

-        Een inbouw noodverlichting moet voldoen aan de algemene eisen voor systemen met centrale voeding. Hierin staat het batterij voltage van de voedingskast, de laadstroom en de uitgaande stroom van de batterijlader.

Hoge kwaliteit inbouw noodverlichting

Brandblusser XL heeft veel ervaring met de in- en verkoop van inbouw noodverlichting. Hierdoor kunnen wij u de beste prijs-kwaliteitverhouding aanbieden, inclusief productgarantie. Wij werken uitsluitend met led inbouw noodverlichting, omdat deze lampen het langste meegaan.

Vragen of advies?

Heeft u vragen over onze inbouw noodverlichting of wordt u graag ondersteunt in de zoektocht naar de geschikte inbouw noodverlichting voor uw pand? Neem gerust contact met ons op, onze experts helpen u graag verder.