Facebook Pixel

3 redenen waarom brandveiligheid voor bedrijven cruciaal is

Dat een brand nooit positief is en dat het flinke gevolgen kan hebben, zal voor niemand een verrassing zijn. Maar hoe groot die gevolgen precies zijn, dat wordt door ondernemers nog weleens onderschat. Een flinke brand zal namelijk impact hebben op uw hele bedrijf. Het kan zelfs gebeuren dat uw bedrijfscontinuïteit in gevaar komt. Daarom is het hebben van een goede brandveiligheid voor bedrijven cruciaal. Wilt u hier meer over weten? We zetten de 3 belangrijkste redenen om uw brandveiligheid op orde te hebben voor u op een rijtje.

 

1.    Veiligheid van uw medewerkers

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van uw medewerkers. U wilt ze een fijne en vooral ook veilige werkomgeving bieden. Een brandveilig bedrijfspand hoort daar absoluut bij. U wilt het niet op uw geweten hebben dat een van uw medewerkers tijdens een brand in het bedrijfsgebouw ernstig gewond raakt. Dus alleen al om de veiligheid van uw medewerkers te kunnen garanderen, is een goede brandveiligheid absoluut cruciaal.

2.    Garanderen van de bedrijfscontinuïteit

Als er brand ontstaat in een bedrijfspand loopt de schade vaak in de miljoenen. Met een goede verzekering krijgt u een deel van deze schade weer uitgekeerd, maar dit is lang niet altijd het geval. Vooral bij bedrijven in risicobranches is lang niet alles meer te verzekeren. Maar zelfs als de schade wel op tijd wordt uitgekeerd door de verzekeraar, is de bedrijfscontinuïteit van uw bedrijf in gevaar. Door de brand ligt uw bedrijf waarschijnlijk voor langere tijd stil. Klanten zullen in die tijd naar de concurrent overstappen en of ze na de herstart nog terugkeren, is maar de vraag.

3.    Gevolgen voor de omgeving en het milieu

Bij een brand in een bedrijf komen er regelmatig gevaarlijke en giftige stoffen of dampen vrij. Deze stoffen vormen een groot gevaar voor de directe omgeving en het milieu. Als ondernemer bent u aansprakelijk voor deze gevaren. Dit kan juridisch gezien problemen opleveren, maar u wilt het natuurlijk ook niet op uw geweten hebben. Daarom is dit ook zeker een reden waarom de brandveiligheid bij bedrijven goed op orde moet zijn.

 

Hoe krijgt u de brandveiligheid op orde?

De gevolgen van een brand in een bedrijfspand kunnen enorm zijn. Dat het belangrijk is om de brandveiligheid op orde te hebben, is dus wel duidelijk. Maar hoe realiseert u dat in de praktijk? Goede brandveiligheid begint al met kleine dingen, zoals een goed werkende rookmelder in elke ruimte. Ook voldoende brandblussers en goed opgeleid personeel dragen bij aan de brandveiligheid. Daarnaast is het aan te raden om een risicoanalyse te laten uitvoeren, zodat u weet waar de risico’s voor uw bedrijf zich bevinden.

 

Brandveiligheid bedrijven

 

Wilt u producten bestellen om de brandveiligheid van uw bedrijf te vergroten, maar twijfelt u over wat de beste keuzes zijn? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder, zodat ook uw bedrijf een stukje veiliger wordt.