Facebook Pixel

Wat kun je met een Fire Knock Out?

Hoe werkt een Fire Knock Out?

Zoals als gezegd treedt de Fire Knock out automatisch in werking zodra deze in aanraking komt met vuur. De kunststof container bevat een onschadelijke blusvloeistof gecombineerd met een activeringsstof die weer bevestigd is aan een snel lont. Wanner het lont in aanraking komt met vuur treedt er een proces in werking waardoor de container automatisch op zal splijten. Deze neemt alle zuurstof van de brandhaard weg voor een kort moment, waardoor het vuur direct bestreden wordt, de vernevelde blusvloeistof die in combinatie met waterdauw zorgen ervoor dat de hitte afneemt waarna de vertragingsstoffen die in de container zitten ervoor zorgen dat de brand niet weer opnieuw op kan laaien. En dat alles binnen enkele seconden.

Waar gebruik je een Fire Knock Out?

De meest gangbare Fire Knock Out is geschikt voor branden van het type A, B en C. Hierdoor is het zeer breed inzetbaar en kan het op veel locaties gebruikt worden, denk bijvoorbeeld aan een exemplaar in de meterkast of in de caravan maar ook achter de televisie of op andere plaatsen waar snel brand kan ontstaan. Maar ook in garages een tankstation of zelfs aan boord van schepen.

De Fire Knock Out kan je inzetten op alle plaatsen, zowel binnen als buiten, en deze gaat gegarandeerd zes jaar mee. Doordat de inhoud veilig is voor mens, dier en milieu is het een geweldig middel. Daarnaast kan je deze ophangen waar je maar verwacht deze nodig te hebben. Het ophangen is het enige wat je hoeft te doen. Wanneer de container in aanraking komt met open vuur zal deze pas in werking treden, niet eerder en zeker niet later. Dus wanneer je op zoek bent naar een preventief blusmiddel waar je zelf geen omkijken meer naar hebt? Dan is dit het middel voor jou!

De Fire Knock Out is in vrijwel alle versies te verkrijgen, in een 1.6 en 5.6 verpakking, de 5.6 verpakking komt met een handvat waardoor deze draagbaar is en hierdoor gemakkelijk rondgedragen kan worden wanneer je ervoor kiest om deze als brandbestrijding te gebruiken. Pas op het moment wanneer er brand geconstateerd is, treedt deze immers in werking. Je kan deze echter ook gewoon preventief ophangen, de werking is nog altijd hetzelfde.

Naast de twee kleine formaten is er ook nog een 24.6 versie welke enkel gebruikt wordt op de professionele markt. Deze is dan ook te groot om gemakkelijk te verplaatsen of om zelf te monteren. Informeer hiernaar wanneer de Fire Knock Out je een goed systeem lijkt maar je niets hebt aan een van de twee kleine versies.