Facebook Pixel

Brandblussers afvoeren, hoe werkt dit?

Uw wilt uw oude brandblussers laten afvoeren? Geen enkel probleem. De kosten voor het afvoeren van uw brandblusser verschillen per brandblusser. Bij het afvoeren van de brandblussers kijken wij naar een aantal dingen zoals de levensduur van de brandblusser.

  • Schuimblussers
    • Zijn de schuimblussers rondt de 5 jaar oud? Dan bekijken wij of we de brandblusser nog kunnen gebruiken. Deze vorm van recyclen gebruiken wij veelal bij BHV bedrijven.
    • Zijn de schuimblussers rondt de 20 jaar oud? Dan zorgen wij voor een wettelijk goedgekeurde afvoermethode.
  • Poederblussers
    • Zijn de poederblussers rondt de 10 jaar oud? Dan bekijken wij of de brandblusser nog kunnen gebruiken. Deze vorm van recyclen gebruiken wij bij BHV bedrijven.
    • Zijn de poederblussers rondt de 20 jaar oud? Dan zorgen wij voor een wettelijk goedgekeurde afvoermethode.

Hoe zit het met de regelgeving omtrent afvoeren?

Als REOB bedrijf moeten wij voldoen aan de laatst eisen m.b.t. het afvoeren van brandblussers. Zo hebben wij een speciale afdeling ingericht in ons pand. Hier hebben wij een speciaal poederhok laten maken waar wij het poeder uit een poederblusser veilig en verantwoord kunnen afvoeren. Het poeder wordt opgeslagen in tonnen en de lege cillinder brengen wij naar een recycle bedrijf.

Bij schuimblussers is het een ander verhaal. Hier zorgen wij dat het oude schuim wordt opgeslagen in een kunststof bak. Deze bak wordt 1x per maand opgehaald door een speciale dienst die het oude blusschuim veilig afvoert naar een goedgekeurd bedrijf welke is voorzien van de laatste milieueisen.

Kosten voor het afvoeren van brandblussers.

Dit verschilt enorm. Zo kijken wij naar leeftijd, het type brandblusser en hoe de brandblusser eruit ziet. Mocht hij bijvoorbeeld onder het roest zitten, dan kunnen wij u het beste aanraden de brandblusser naar een oud ijzerboer te brengen. In de meeste gevallen mag de brandblusser ook naar een milieu depot gebracht worden.

 

Neem contact met ons op voor een offerte voor het afvoeren van uw brandblussers!