Facebook Pixel

Brandblussers hervullen? Hoe zit het nu precies?

Brandblusser hervullen? Brandblusser XL!

Heeft u brandblussers die hervuld moeten worden? Geen enkel probleem. Brandblusser XL kan dit voor u doen met ons gespecialiseerde apparatuur. Brandblusser XL kan elk denkbaar type brandblusser hervullen. Hieronder vallen poederblussers, schuimblussers en koolzuursneeuwblussers (CO2 blussers). Maar hoe zit het dan precies met het hervullen per brandblusser type?

  • Schuimblusser hervullen:

    • Een brandblusser hoort wettelijk om de 5 jaar hervuld te worden om de werking te garanderen. Schuimblussers staan bekend om hun hoge bluscapaciteit op vaste en vloeistoffen. In een schuimblusser zit een schuimconcentraat dat tot op heden maar tot 5 jaar meegaat. Daarna kan de leverancier de werking niet meer garanderen. U moet er niet aan denken dat uw schuimblusser geen dekkende laag meer heeft over de brandhaard. Of wat dacht u van elektronica? Schuimblussers die niet 5 jaarlijks hervuld zijn kunnen onder stroom komen te staan tijdens een brand. Gauw laten hervullen dus!
  • Een poederblusser hervullen:

    • Een poederblusser heeft een andere hervulling termijn dan een schuimblusser. Zo moet een poederblusser om de 10 jaar worden hervuld. Het poeder in een poederblusser staat erom bekend dat het kan gaan klonten. Door deze klonten kan de poederblusser minder blussen en is de kans op blokkeren erg groot. Let wel op; het laten hervullen van een poederblusser is vaak duurder dan een nieuwe kopen. U heeft al een nieuwe poederblusser vanaf € 12,00 excl. BTW.
  • Een CO2 blusser hervullen:

    • Een CO2 blusser moet in tegenstelling tot een poeder of schuimblusser op stevigheid worden getest. Dit moet iedere 10 jaar gebeuren. CO2 zit in een enorm hoge druk opgeslagen in de CO2 cillinder (50 bar). De test zal gedaan worden door het stoomwezen. Uw CO2 blusser kan daardoor eventjes weg zijn in tegenstelling tot de schuim of poederblusser. Naast het stoomwezen drukt onze onderhoudsmonteur voorzichtig tegen de hendel van de CO2 blusser aan. De vulling van een CO2 blusser mag slechts 10% naar beneden afwijken vanaf het bruto totaalgewicht welke op de cillinderromp staat ingeslagen. De CO2 blussers dienen elke 10 jaar te worden hervuld.

 

Nieuwe brandblussers kopen of laten hervullen?

We horen u denken; Maar brandblussers op jullie website zijn al zo goedkoop! Waarom moet ik ze laten hervullen? Het klopt inderdaad dat de brandblussers op onze website minder kosten dan het hervullen. Dit heeft voor een groot deel te maken met de internetontwikkeling van brandblusmaterialen. Op dit moment koopt u al een nieuwe brandblusser rondt de € 20,- het laten hervullen kosten vaak rondt de € 50,-. Waarom de kosten zo hoog liggen heeft te maken de arbeid die erin gestoken wordt. Voor grotere aantallen is het nog wel eens voordeliger om de brandblussers te laten hervullen. Neem hiervoor contact met ons op!