Facebook Pixel

Composiet Brandblussers

Composiet brandblusser kopen? | Bestel direct online een composiet brandblusser

Composiet brandblussers

Bij Brandblusser XL kunt u naast de bekendere metalen schuim- en poederbrandblussers ook blussers vervaardigd uit composiet kopen. Het materiaal composiet bestaat uit vezelversterkte kunststoffen, in dit geval aramide. Dankzij de composiet wand is de blusser corrosievrij en onderhoudsarm. Alle composiet brandblussers zijn voorzien van certificeringen als EN3, CE en MED, en zijn erkend met een rijkstypekeurnummer. Met ons assortiment helpen wij u graag uw bedrijf optimaal te beschermen.

Eigenschappen van een composiet brandblusser

Een composiet brandblusser is voorzien van een aramide wand en kan worden ingezet in bijvoorbeeld de industrie, in kantoorgebouwen, scholen en theaters, maar ook op zee. Deze blusser kan een brand blussen van elektrische apparatuur tot 1000 Volt. Zijn bereik is ongeveer 4 tot 5 meter, met een blusduur van 40 en 20 seconden (afhankelijk van het type; poeder- of schuimblusser). De brandblusser van composiet is voorzien van alle vereiste keuringen, normeringen en certificeringen. Gedurende de eerste 10 levensjaren geeft de fabrikant 100% volledige fabrieksgarantie, en de volledige levensduur zou 20 jaar zijn.

Voordelen van een composiet brandblusser

Het gebruiken van een composiet brandblusser brengt een groot aantal voordelen met zich mee. Aangezien de buitenkant van een composiet brandblusser bestaat uit de sterke kunststof HDPE, is hij gemiddeld 15% lichter dan een metalen brandblusser met een vergelijkbare inhoud. Ook kan de blusser hierdoor niet worden gedeukt of bekrast. De brandblussers zijn vorstvrij tot -20 graden. Ze zijn voorzien van dubbele manometers, en de afsluiter (die de knijphendel en cilinder samenhoudt) is gemaakt van verchroomt messing. De knijphendel en het ophangsysteem zijn vervaardigd van RVS, waardoor er geen roestvorming kan optreden. Door roestvorming worden namelijk wel 5 van de 10 brandblussers afgekeurd! Omdat roest, deuken en krassen verleden tijd zijn bij deze blussers, zullen ze niet gauw worden afgekeurd en kunnen er kosten worden bespaard. Zodra de composiet brandblusser zijn levensduur van 20 jaar heeft bereikt, kan hij volledig gerecycled worden.

Eenvoudig online uw brandblusser kopen

Wilt u een composiet brandblusser kopen om uw kantoor, school, theater of een andere ruimte veilig te houden? Dan bent u bij Brandblusser XL aan het juiste adres. Composiet brandblussers zijn voorlopig te krijgen in de vorm van een poederblusser en een schuimblusser, van 6 kilo en 6 liter. Bestel een brandblusser online gemakkelijk via onze webshop. De blussers van Brandblusser XL worden geleverd met een geldig keuringsetiket en een handige ophangbeugel om de blusser op een strategische plek aan de muur te bevestigen. Voor verdere vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.