Facebook Pixel

Ei 146 optische rookmelder 230 volt - 9 Volt

De optische rookmelder Ei146 is voorzien van een 230V AC Netstroom aansluiting. Als backup batterij heeft de Ei146 een 9V alkaline batterij die direct in werking treedt bij stroomuitval. De levensduur van de 9V batterij gaat ongeveer 4 jaar mee in stand-by modus. Zodra er stroomval plaatsvindt, gaat de batterij ongeveer 2 jaar mee.

• Easi-fit® systeem, met standaard meegeleverde sokkel.
• Geschikt voor detectie van smeulbranden (universeel toepasbaar)
• Voorzien van 9Volt alkaline back-up batterij, voedingsspanning 230Vac
• Onderling koppelbaar tot 20 stuks (zowel hitte- als rookmelders)
• Voldoet aan: NEN-EN 14604, NEN 2555, CE, KOMO
• Afmetingen Ø x h: 152mm x 50mm

€ 67,00 € 81,07
Productspecificaties

Betrouwbare melding
Heeft een nieuwe Ei 146 rookmelder, of wilt de oude Ei 146 rookmelder vervangen. De Ei melder garandeert een betrouwbare melding. Door de aanwezige rookkamer wordt de invloed van stof beperkt waardoor de kans op vals alarm erg klein is. Ook het insectenscherm en de EMC afscherming dragen hier aan bij.

Back-up systeem
Voor een gegarandeerde werking ook bij spanningsuitval zijn alle Easi-fit® melders uitgevoerd met een back-up. De back-up spanning wordt door de melder gecontroleerd en bij een te lage spanning geeft de melder gedurende één maand elke 40 seconden een piepsignaal.

De volgende back-ups zijn mogelijk:

  • Alkaline 9V blokbatterij (Ei144, Ei146). Deze batterij dient iedere 1 á 2 jaar te worden vervangen.
  • Lithium back-up (Ei 164, Ei 166, Ei 2110). Deze back-up bestaat uit 3 lithium knoopcellen die constant worden bijgeladen en tijdens de levensduur van de melder (10 jaar) nooit vervangen hoeven te worden.

Koppelbaar
Voor een verhoogde veiligheid is het aan te bevelen de melders binnen één woning of appartement met elkaar te koppelen. Alle Easi-fit® melders zijn onderling koppelbaar: de melder die in alarm gaat activeert alle gekoppelde melders. De verbinding kan op twee manieren tot stand komen:

Bedraad koppelen
Hierbij worden de melders met een oranje montagedraad (H05V-U 1,5 mm2 of H07V-U 2,5mm2) via de interconnect aansluiting (IC) gekoppeld. Alle melders dienen hierbij op één lichtgroep te worden aangesloten. Er kunnen tot 20 melders met elkaar gekoppeld worden.

Draadloze RF (Radio Frequentie) koppeling
Hierbij communiceren de melders met elkaar door middel van Easi-fit® RF sokkels die radiografisch verbinding met elkaar maken. Bij dit systeem kunnen maximaal 30 melders met elkaar communiceren. Daarbij is het ook mogelijk dat de melders selectief op elkaar worden ingeleerd. Bedrade én draadloze (RF) verbindingen kunnen in één installatie gecombineerd worden.

Test- en Hush functie
Alle rook- en hittemelders zijn voorzien van een test/hush knop. De testknop heeft twee functies: de maandelijkse controle van de melder en het tijdelijk (10 min.) verlagen van de gevoeligheid van de melder (bijv. tijdens het schoonmaken van de melder). Bij het testen van de melder wordt zowel de rookkamer (of in geval van de hittemelder de sensor) als de elektronica en de hoorn getest.

Optische en Akoestische controle
Alle melders zijn voorzien van een groene en rode controle LED.

  • De groene LED geeft aan dat de netspanning aanwezig is.
  • De rode LED knippert iedere 40 seconden en geeft hiermee aan dat de melder een automatische zelftest uitvoert. Wanneer de melder rook en/of hitte detecteert, knippert de rode LED iedere seconde.
  • Indien de batterij back-up vervangen moet worden geeft de melder iedere 40 seconden een kort piepsignaal, waarbij tegelijkertijd de rode LED knippert.
  • Bij een foutmelding in de rookkamer (bijv. door vervuiling) geeft de melder iedere 40 seconde alléén een kort piepsignaal (zonder dat daarbij tegelijkertijd de rode LED knippert).
Meer informatie
Artikelnummer Ei146
Levertijd Momenteel niet leverbaar
Merk Ei
Draadloos Koppelbaar Nee
Bedraad Koppelbaar (230 volt) Ja