Facebook Pixel

Brandmelders

Het plaatsen van een brandmelder is een noodzaak wanneer u een veilige omgeving wilt garanderen. Wij bieden u een zorgvuldig geselecteerd assortiment brandmelders zodat u de juiste brandmelder kunt kopen voor uw situatie.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. FireAngel CO-9D - Koolmonoxidemelder
  Merk: FireAngel
  Koppelaar: Bedraad
  Status: Direct leverbaar
  € 70,24 € 84,99
 2. Alecto COA-26 - Koolmonoxidemelder
  € 39,50 € 47,80
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Brandmelder kopen? XL Assortiment brandmelders!

Onze brandmelders

Om het makkelijker te maken de juiste brandmelder te kopen hebben wij verschillende soorten brandmelders geselecteerd waaronder hittemelders, rookmelders, koolmonoxidemelders en gasmelders. De brandmelders in ons assortiment zijn van bewezen, betrouwbare kwaliteit en gaan lang mee. Daarnaast zijn bij iedere brandmelder de producteigenschappen duidelijk weergeven. Kan een brandmelder bijvoorbeeld aan andere melders gekoppeld worden? Wat zijn de back-up opties van verschillende brandmelders? In onze webshop voor brandmelders ziet u in één oogopslag welke brandmelder u voor uw specifieke situatie het beste kunt kopen.

Welke brandmelder kopen?

Welke brandmelder het meest geschikt is hangt af van uw specifieke situatie. Voor sommige woningen is een rookmelder de beste optie, voor andere woningen kunt u beter een koolmonoxide brandmelder kopen. Wanneer er bijvoorbeeld een openhaard aanwezig is in de woning is het kopen van een brandmelder die koolmonoxide detecteert belangrijk. Het menselijk oog kan koolmonoxide namelijk niet zelf zien en dan is een brandmelder geen overbodige luxe. Een rookmelder detecteert juist weer de rook in een beginstadium, dat wil zeggen dat deze brandmelder u waarschuwt op het moment dat rookontwikkeling plaatsvindt.

Een brandmelder kopen die hitte detecteert

Naast koolmonoxidemelders en rookmelders bevat het productassortiment ook hittemelders. Deze slimme brandmelders meten de omgevingstemperatuur continu. Hittemelders zijn belangrijke brandmelders in situaties waar dampen en gassen vrijkomen waardoor rookmelders onnodig vaak zouden waarschuwen. Denk hierbij aan de keuken, de garage of de badkamer waar een rookmelder constant af zou gaan. In deze ruimten is een brandmelder kopen die warmte detecteert een fijn en veilig idee. Uiteraard kunt u in sommige gevallen een rookmelder-hittemelder combinatie plaatsen voor optimale brandveiligheid.

Praktische informatie voor de aanschaf van een brandmelder

De gemiddelde levensduur van een brandmelder is 10 jaar. Dit betekent dat u om de tien jaar een nieuwe brandmelder dient te kopen. Tegenwoordig wordt belangrijke informatie daarom op de brandmelder vermeldt: aan de zijkant of op de onderkant staat dan wel de vervangingsdatum van de brandmelder of de productiedatum van de brandmelder. Daarnaast vragen veel mensen zich af hoeveel brandmelders er in een woning geplaatst moeten worden. Dit is uiteraard geheel afhankelijk van het aantal ruimten en het brandgevaar van iedere ruimte. Als minimum wordt één brandmelder per verdieping aangehouden maar als u écht een brandveilige situatie wilt creëren is het beter om iedere ruimte van een brandmelder te voorzien.

Vragen of advies?

Heeft u vragen over onze brandmelders of wordt u graag ondersteunt in de zoektocht naar uw brandmelder? Neem eenvoudig contact op en onze experts staan u graag te woord.