Facebook Pixel

Blusdekens

Voor de bestrijding van beginnende branden is een blusdeken een uitstekend blusmiddel. Blusdekens zijn relatief goedkope blusmiddelen en daarnaast ook nog eens eenvoudig in gebruik.

Blusdekens kopen? Bestel nu uw blusdekens bij Brandblusser XL

Een brand blussen met een blusdeken

Niet alle branden zijn te blussen met een blusdeken en een blusdeken kopen brengt een aantal overwegingen met zich mee. Wanneer u een brandblusdeken wilt kopen, dient u vooral na te denken over het soort brandhaard dat de blusdeken kan doven; dit heeft namelijk ook invloed op waar u de blusdeken plaatst. Blusdekens zijn geschikt voor het bestrijden van branden uit brandklasse A. Dit zijn vaste stoffenbranden die vaak in huis voorkomen waarbij bijvoorbeeld hout, papier, gordijnen en meubels vlam kunnen vatten. Daarnaast zijn blusdekens geschikt voor het blussen van kledingbranden en televisies of computerschermen. Het effectief bestrijden van gasbranden gebeurt door middel van poederblussers en voor vloeibare stoffenbranden kunt u naast poederblussers ook schuimblussers gebruiken.

Kleding blussen met een brandblusdeken

Omdat sommige brandblussers stofjes bevatten die schadelijk zijn voor mensen is een blusdeken een uitzonderlijk goede optie om brandende kleding mee te doven. Wanneer u de blusdeken over de brandhaard plaatst, ontneemt deze het vuur van zuurstof waardoor het niet langer door kan branden. Daarnaast wordt na plaatsing van de blusdeken ook de hitte weggenomen waardoor ernstige brandwonden voorkomen kunnen worden. Wanneer u de blusdeken gebruikt om brandende kleding op personen mee te doven, zorg er dan zo snel mogelijk voor dat u de hals van het slachtoffer strak bedekt met de blusdeken om te voorkomen dat het vuur bij het gezicht komt.

Gebruik geen branddeken voor vlam in de pan

Er wordt weleens gesuggereerd dat blusdekens ook gebruikt kunnen worden voor vlam in de pan. Brandblusser XL raadt dit sterk af, omdat niet alle branddekens geschikt zijn voor het bestrijden van vet en oliebranden. Wanneer bepaalde blusdekens in contact komen met vet of olie kunnen deze zelfs vlam vatten. Een branddeken kopen voor branden in de keuken is dus geen goed idee. Branden van (frituur)olie en vetten zijn de blussen met speciale vetbrandblussers of ABF sproeischuimblussers.

Een goedkope blusdeken kopen? Bestel eenvoudig online!

Bij Brandblusser XL kunt u diverse blusdekens kopen. De blusdekens in het assortiment verschillen van elkaar in grootte en hebben andere covers. De blusdekens in onze productlijn zijn 1,2 of 1,8 meter lang en breed. Daarnaast kunt u kiezen uit blusdekens in een plastic wandbox (hardcover) maar kunt u ook een blusdeken kopen die in een op te hangen softbox zit. Alle blusdekens in het assortiment voldoen aan de norm EN 1869:1997 en zijn voorzien van twee stevige uittreklinten die het gebruiksgemak bevorderen en ervoor zorgen dat de branddeken snel uit de verpakking gehaald kan worden en direct openvouwt in het geval van brand.

 

Heeft u vragen over de aanschaf van een blusdeken, wilt u bijvoorbeeld een brandblusdeken kopen maar weet u nog niet helemaal zeker of het wel een geschikt en brandveilig blusmiddel is? Neem dan contact met ons op. Onze experts helpen u graag bij het uitkiezen van een voor uw situatie geschikt blusmiddel.