Facebook Pixel

Brandveiligheid en de horeca? Hoe zit dat?

Brandblusser Snackbar

De frituurpannen staan flink te borrelen en de patat dampen bereiken uw neus. Een snelle hap is zo gehaald bij de snackbar. Maar als snackbar eigenaar is het belangrijk dat u ook aan de veiligheidseisen moeten denken. Zo zijn er hoge eisen gesteld aan de brandveiligheid in een snackbar. Wanneer er brand uitbreekt in een snackbar is het van belang dat u goed beschermd bent tegen een vetbrand.  Omdat het frituurvet een kookpunt bereikt van 160 tot 190 graden Celsius is een kans op brand zeer groot! Er zijn een aantal factoren waar u rekening mee moet houden als snackbar eigenaar. Zo is de kans op rookontwikkeling zeer groot en kan de brand snel uitslaan door het opspattende vet. Zorg bij aanschaf van een snackbar brandblusser op de volgende factoren:

 

Brandblusser Horeca

Als eigenaar van een Horeca gelegenheid bent u verplicht zich te houden aan een aantal veiligheidseisen.

Wanneer u een horeca gelegenheid heeft met frituurpannen of frituur mogelijkheden, is het van belang dat u brandblussers heeft die geschikt zijn voor vetbranden. U kunt de brandblussers, die dit aankunnen, herkennen aan de brandklasse: “F” Een brandblusser met deze brandklasse is een speciale vetbrandblusser.  Ook bent u verplicht een blusdeken op te hangen in uw keuken. Een blusdeken kan in veel gevallen gebruikt worden. Zo kan het als primaire functie gebruikt worden om de brand te verstikken en daarmee de brand te doven. Maar wat dacht u van kleding dat in brand staat? Een blusdeken kan gebruikt worden om de desbetreffende persoon in te wikkelen en daarmee ook de brand te verstikken. Zo kunnen desastreuze brandwonden voorkomen blijven!

Zoals hierboven ook besproken kunt u een brandblusser kopen met de brandklasse “F”. De brandblusser heeft een speciaal blusvloeistof die het mogelijk maakt om vetbranden te blussen.